Και η… πρωθυπουργική αδερφή μιλάει για πρόωρες εκλογές

Το δημοσίευμα της πιο πιστής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας (“Παραπολιτικά” του Γ. Κουρτάκη) που έκανε λόγο για εκλογές από τέλη Αυγούστου έως τον Οκτώβρη, αλλά και τη χθεσινή εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για εκλογές τον Σεπτέμβριο …  επιβεβαίωσε εμμέσως η Ντόρα Μπακογιαννη μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ!

Δείτε επίσης: Κουρτάκης: Ο μητσοτακικός εκδότης γράφει ότι ο Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές!

Μεγάλωσε την σύγχυση για τον χρόνο των επόμενων εκλογών με τις δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη. «Εγώ ακούω τον πρωθυπουργό», είπε αρχικά απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ή αν παραμένει εν ισχύ η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας. «Άπαξ και έχουμε μπει στον τελευταίο χρόνο, ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα γίνουν οι εκλογές» προσέθεσε, πρακτικά αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών οποιαδήποτε στιγμή μετά τον Ιούλιο.

Και αμέσως μετά, άφησε ανοιχτά και όλα τα άλλα ενδεχόμενα, ακόμη και για τον Αύγουστο… του 2023! Σε ερώτηση αν μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές π.χ. επτά μήνες πριν την εξάντληση της θητείας, δηλαδή εντός του 2022, η κα Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: «Αν είναι τρεις μήνες, τέσσερις, ή συν ένας μήνας, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί».

Με το τοπίο πιο θολό από ό,τι πριν απαντήσει, η κα Μπακογιάννη προσέθεσε και το θέμα της διεθνούς συγκυρίας: «Αυτή τη στιγμή, με το διεθνές περιβάλλον που έχουμε και την αστάθεια που υπάρχει στο εξωτερικό μας περιβάλλον, τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια επισιτιστική κρίση που έρχεται δυναμικά και θα αγγίξει τις χώρες της Αφρικής πάρα πολύ άσχημα, με το ενεργειακό, το παν είναι η σταθερότητα στην Ελλάδα».

Με πληροφορίες από avgi.grthefaq.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί