Κλίμα εκφοβισμού καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Βενιζελείου: «Ο Διοικητής εξόφλησε “υποχρεώσεις” προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους»

“Με τις πλάτες της κυβέρνησης, εντείνονται οι πελατειακές πρακτικές στη λειτουργία της Δημόσιας  Διοίκησης. Κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει η συστηματική παράκαμψη των προβλεπόμενων διαδικασιών στο  σύστημα επιλογής Προϊσταμένων και Διευθυντών”

Κλίμα εκφοβισμού και τιμωρίας κατά των εργαζόμενων που θεωρούνται «εκτός κυβερνητικής γραμμής» στο Βενιζέλειο, καταγγέλλει με επιστολή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του νοσοκομείου, η οποία απαιτεί αξιοκρατικές κρίσεις για την επιλογή  Προϊσταμένων και Διευθυντών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, εν μία νυκτί ο Διοικητής προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία της Διοικητικής Υπηρεσίας  εξοφλώντας «υποχρεώσεις» προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απόφαση του διοικητή που καθαίρεσε, χωρίς καμία αιτιολογία, την Προϊσταμένη του  Οικονομικού τμήματος, μία από τις παλαιότερες υπαλλήλους της Διοικητικής Υπηρεσίας, με 15 έτη  προϋπηρεσίας ως προϊσταμένη διαφόρων διοικητικών τμημάτων. Για να δικαιολογήσει την επιλογή αυτή, την αντικατέστησε από εργαζόμενη, η οποία θα αναλάμβανε καθήκοντα προϊσταμένου στο τμήμα Κίνησης  Ασθενών, λόγω συνταξιοδότησης του απερχόμενου προϊσταμένου, η οποία μάλιστα εκπαιδευόταν αρκετούς  μήνες γι’ αυτό το πόστο. Στο τμήμα Κίνησης Ασθενών μετακινεί χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση, την  προϊσταμένη του τμήματος Επιστασίας, η οποία προφανώς και δεν έχει εκπαιδευτεί για τα νέα καθήκοντα  που πρόκειται να αναλάβει, τη στιγμή μάλιστα του η κατάσταση με το προσωπικό καθαριότητας που ανήκει  στο τμήμα Επιστασίας βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Όλα αυτά έγιναν για να εξυπηρετηθεί εντολή από τους  πολιτικούς προϊσταμένους της διοίκησης, ώστε να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου άτομο της προτίμησης  τους, το οποίο τελικά αναλαμβάνει καθήκοντα  προϊσταμένου στο τμήμα Επιστασίας. 

Αναλυτικά η επιστολή,

Στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο Πανάνειο» εντείνεται όλο και περισσότερο το κλίμα εκφοβισμού και  τιμωρίας κατά των εργαζόμενων που θεωρούνται «εκτός κυβερνητικής γραμμής». Ζούμε μια  νοσηρή κανονικότητα που δεν μας επιτρέπεται πλέον να ανεχόμαστε! 

Με τις πλάτες της κυβέρνησης, εντείνονται οι πελατειακές πρακτικές στη λειτουργία της Δημόσιας  Διοίκησης. Κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει η συστηματική παράκαμψη των προβλεπόμενων διαδικασιών στο  σύστημα επιλογής Προϊσταμένων και Διευθυντών.  

Η επιλογή στελεχών για θέσεις ευθύνης, με αποκλειστικά ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια  είναι αντίθετη με κάθε κανόνα αξιοκρατίας. Άλλωστε με νόμο έχει καθιερωθεί η μέτρηση της  αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της Διοίκησης σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, με μία από τις  επιδιώξεις να είναι η ενίσχυση της διαφάνειας στη διοικητική δράση. 

Καταγγέλλουμε την απόφαση του διοικητή που καθαίρεσε, χωρίς καμία αιτιολογία, την Προϊσταμένη του  Οικονομικού τμήματος, μία από τις παλαιότερες υπαλλήλους της Διοικητικής Υπηρεσίας, με 15 έτη  προϋπηρεσίας ως προϊσταμένη διαφόρων διοικητικών τμημάτων. Για να δικαιολογήσει την επιλογή αυτή, την αντικατέστησε από συνάδελφο η οποία θα αναλάμβανε καθήκοντα προϊσταμένου στο τμήμα Κίνησης  Ασθενών, λόγω συνταξιοδότησης του απερχόμενου προϊσταμένου, η οποία μάλιστα εκπαιδευόταν αρκετούς  μήνες γι’ αυτό το πόστο. Στο τμήμα Κίνησης Ασθενών μετακινεί χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση, την  προϊσταμένη του τμήματος Επιστασίας, η οποία προφανώς και δεν έχει εκπαιδευτεί για τα νέα καθήκοντα  που πρόκειται να αναλάβει, τη στιγμή μάλιστα του η κατάσταση με το προσωπικό καθαριότητας που ανήκει  στο τμήμα Επιστασίας βρίσκεται σε οριακό σημείο. Όλα αυτά έγιναν για να εξυπηρετηθεί εντολή από τους  πολιτικούς προϊσταμένους της διοίκησης, ώστε να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου άτομο της προτίμησης  τους (δεν έχουμε κάποιο προσωπικό θέμα με τη συνάδελφο), το οποίο τελικά αναλαμβάνει καθήκοντα  προϊσταμένου στο τμήμα Επιστασίας. 

Εν ολίγοις εν μία νυκτί ο Διοικητής προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία της Διοικητικής Υπηρεσίας  εξοφλώντας «υποχρεώσεις» προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους.  

Πάγια θέση μας είναι ότι η επιλογή Προϊσταμένων και Διευθυντών πρέπει να γίνεται κατόπιν κρίσεων  με αντικειμενικά κριτήρια όπως: α) τυπικά, εκπαιδευτικά προσόντα και προσόντα επαγγελματικής  κατάρτισης και β) εργασιακή εμπειρία και άσκηση καθηκόντων ευθύνης. 

Πραγματικά το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σωρεία σοβαρών προβλημάτων και αυτό ήταν το «κερασάκι  στην τούρτα». Έχουμε προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλα τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουμε. Οι δράσεις που θα συνεχιστούν θα είναι πιο εντατικές και πιο αγωνιστικές, για τις οποίες  θα ενημερωθείτε με νέο δελτίο τύπου. 

Δεν πάει άλλο!!! 

Στα πλαίσια της καλλιέργειας συναδελφικής κουλτούρας, και επίτευξης των διεκδικήσεων μας, ζητάμε τη  στήριξη και συμμετοχή όλων των συναδέλφων. 

Απαιτούμε να γίνουν οι κρίσεις του προσωπικού, οι οποίες έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2007 με  ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν καρατομήσεις υπηρεσιακών στελεχών,  δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κλίμα εκφοβισμού καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Βενιζελείου: «Ο Διοικητής εξόφλησε “υποχρεώσεις” προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους»”

  1. venizelio lantza

    Ο διοικητής του Βενιζελείου συνηθίζει να λέει ”’Διοικητής είμαι ό,τι θέλω κάνω”’.
    Και τρέχουν οι εργαζόμενοι(όσοι έχουν χρήματα) να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για να ανατρέψουν τις άδικες και παράνομες αποφάσεις του.
    Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα δικαστήρια έχει χάσει η διοίκηση και έχει κερδίσει ο εργαζόμενος.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί