Μέσα σε 5 ημέρες η Τροχαία κατέγραψε 839 παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κρήτη – 40 συλλήψεις

839 παραβάσεις του ΚΟΚ σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, μαζί μάλιστα με 40 συλλήψεις, στο πλαίσιο ελεγχών της αστυνομίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, από 20.05.2022 έως 25.05.2022.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20.05.2022 έως 25.05.2022, σε περιοχές των Νομών Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου στο πλαίσιο πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, καθώς και από το Τμήμα Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν μεικτά συνεργεία ελέγχων από Αστυνομικές Υπηρεσίες. 

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αποτροπή επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : 5.605  οχήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά:  839 παραβάσεις του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν: (40) άτομα και συγκεκριμένα:

  • 3 άτομα για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
  • 2 άτομα, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.
  • 5 άτομα για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.
  • 2 άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
  • 28 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (κατανάλωση αλκοόλ-στέρηση άδειας οδήγησης)

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δεκατέσσερις (14) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί