Δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών σε θέματα διακρίσεων φύλου

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, το Εργαστήριο Φύλου του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 1ο Γυμνάσιο Σητείας διοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα: «Αναστοχασμοί για την ισότητα: Βιογραφίες σημαντικών προσώπων που συνέβαλαν σε αλλαγές στον κόσμο», την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 ώρα 19.00-21.00 στο Ξενοδοχείο Sitia Beach City Resort. Η εκδήλωση που διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020» περιλαμβάνει παρουσίαση εργασιών και έκθεση εικαστικών έργων μαθητών και μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Σητείας με θέμα την ισότητα ανδρών και γυναικών.

Η  συγκεκριμένη δράση έχει ως κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα στερεοτύπων με βάση το φύλο και διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Αναστοχασμοί για την ισότητα: Βιογραφίες σημαντικών προσώπων που συνέβαλαν σε αλλαγές στον κόσμο»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ώρα 19:00-21:00

Ξενοδοχείο Sitia Beach City Resort

19:00-19:30Χαιρετισμοί
19:30-19:45Παρουσίαση της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις προώθησης της ισότητας φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020»-Δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών/μαθητριών. Β. Πετούση, Αναπλ. Καθ. Δ/ντρια Εργαστηρίου Φύλου, Πανεπιστημίου Κρήτης
29:45-20:50Παρουσίαση της δράσης «Αναστοχασμοί για την ισότητα: Βιογραφίες σημαντικών προσώπων που συνέβαλαν σε αλλαγές στον κόσμο» με προβολή εργασιών μαθητών και μαθητριών 1ου Γυμνασίου Σητείας. Ευθαλία Δαούκα, Δ/ντρια 1ου Γυμνασίου, Σητείας, Βερτζίν Σεπανιάν, Εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας, 1ο Γυμνάσιο Σητείας
20:50-21:00Έκθεση εικαστικών έργων μαθητών μαθητριών με θέμα: «Τα παιδιά σχεδιάζουν το μέλλον για την ισότητα των φύλων»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών σε θέματα διακρίσεων φύλου”

  1. Όχι φεμινίστρια

    Η γυναίκα που δεν έχει ζήσει ως χήρα δεν ξέρει πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου τον πατέρα των παιδιών σου και ας είναι ένας απλός εργάτης, ακόμα και άνεργος. Αυτό το ξέρει όμως η Ζ.Κ. που έμεινε χήρα με τρία μωρά, το ξέρει η γυναίκα του φυλακισμένου. Σε μια κοινωνία τόσο πατριαρχική και καθυστερημένη που η χήρα είναι κάτι σαν μίασμα, οι γυναίκες που έχουν κάποιο σύντροφο πρέπει να νιώθουν ευγνώμονες και τυχερές. Η γιαγιά μου, που ήταν η μόνη ευτυχισμένη γυναίκα που ξέρω, πίστευε ότι ο παππούς ήταν ο ήλιος της, το φως της, γιατί εξασφάλιζε σε όλη την οικογένεια προστασία. Εκτιμούμε αυτό που λάμβανε, το οποίο υπό τις συνθήκες ήταν πολύ σημαντικό. Και τώρα ίδιες είναι οι συνθήκες γι αυτό όσες τυχερές έχουμε σύντροφο, να τον προσέχουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί