Στη βουλή η επιστολή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ

Αναφορά για τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου, την επιστολή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όπου ζητά την δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου και του Κέντρου Υγείας Καστελλίου.

Η επιστολή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν δύο Κέντρα Υγείας – στο Αρκαλοχώρι και στο Καστέλλι – τα οποία καλύπτουν μερικώς τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που υπάρχουν στην περιοχή, την ίδια στιγμή που η απόσταση από την πόλη του Ηρακλείου ξεπερνά τα 30 χλμ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις περιπτώσεις όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χρειάζεται να καλύψουν περιστατικά στην περιοχή του Δήμου μας ή όμορων Δήμων (πχ Βιάννου).

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι στην περιοχή του Δήμου μας και ειδικότερα στο Καστέλλι, κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου, η λειτουργία του οποίου θα αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα λειτουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου και Κ.Υ. Καστελλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί