Το κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου για την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί τα μέλη της και τους μη οργανωμένους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά  στη απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς την Κυριακή 1η Μάη στις 10 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας

Τώρα ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, οι συνταξιούχοι πρέπει να βρεθούμε στο «ιερό πεζοδρόμιο» του αγώνα. 

Τόσο οι εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας, πόλεμο που οι Αμερικανό – Νατοϊκοί  ιμπεριαλιστές θέλουν να τον συντηρήσουν και να τον γενικεύσουν. Όσο και η άγρια επίθεση στα εισοδήματα και τα δικαιώματα μας, που ο πόλεμος αποτέλεσε αφορμή γενίκευσης ώστε να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών επιβεβαιώνουν ότι:

– Το δικαίωμα το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας να ζούμε σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό, το να έχουν όλοι και όλες δικαίωμα στην εργασία και από αυτήν να ζουν αξιοπρεπώς, το δικαίωμα των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, των νέων παιδιών να απολαμβάνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού δεν χωράνε στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα τους που έχει για θεό το καπιταλιστικό κέρδος.

– Δεν υπάρχουν σωτήρες για να μας σώσουν. Η αστική τάξη της χώρας έχει επιβάλει και εξασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη των συμφερόντων της από τα αστικά κόμματα, όχι μόνο στα λεγόμενα μεγάλα στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, την συμμετοχή στον πόλεμο, αλλά και σε επιμέρους ζητήματα της καθημερινότητας μας, όπως η μείωση και το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση την ηλεκτρικής ενέργειας, στην απολιγνητοποιήση , στην υγεία, στην παρέμβαση για την ληστεία με την ακρίβεια τόσο όσο επιτρέπουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στο αλυσόδεμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος με ένα πλέγμα νόμων και αντιλαϊκών ρυθμίσεων που είναι διαχρονικό έργο όλων των κυβερνήσεων. 

Μοναδική ελπίδα οι αγώνες μας. Αυτοί που καθυστέρησαν παρεμπόδισαν, απέτρεψαν αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος μας. Αυτοί που μπορούν και ας μοιάζουν όλα δύσκολα και ακίνητα να φέρουν τα πάνω κάτω, να ανοίξουν τον δρόμο σε μια άλλη ποιο δίκαιη κοινωνία που αξίζει σε μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 
  • ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί