Mήνυση για κακοδιαχείριση και σκάνδαλα στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας από τους Αν. Ξανθό και Δ. Αυγέρη

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια τομεάρχης Δώρα Αυγέρη προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν από τη διοίκηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Οι δύο τομεάρχες επισκέφθηκαν και τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με την κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα στο ΙΦΕΤ, καθώς αυτά επιβεβαιώνονται και από την έκθεση εσωτερικού ελέγχου του Ινστιτούτου για το τελευταίο εξάμηνο (Αύγουστος 2021 – Ιανουάριος 2022).

Στη μήνυση γίνεται αναφορά στη «μαύρη» εικόνα που καλύπτουν δια της σιωπής τους η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και αφορά φαινόμενα κακοδιοίκησης, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, παράνομων εξαγωγών φαρμάκων, απευθείας αναθέσεων χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών, υπερτιμολογήσεις κι άλλες μη σύννομες δραστηριότητες του ΙΦΕΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του πάρτι εκατομμυρίων στον ΙΦΕΤ έφεραν στη Βουλή, στις 24 Φεβρουαρίου, 48 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρας Αυγέρη, και τη συνυπογραφή του τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Η παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ζήτημα της κακοδιοίκησης στο ΙΦΕΤ δεν είναι η πρώτη, καθώς ήδη από τον περασμένο Απρίλιο έχει προηγηθεί σειρά σχετικών κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, παρεμβάσεων στην Ολομέλεια, καθώς και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, χωρίς καμία απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί