Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί στο θέατρο που βομβαρδίστηκε στην Μαριούπολη

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ρωσικό βομβαρδισμό στο θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία προ ημερών σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

«Δυστυχώς, ξεκινάμε αυτή τη μέρα με άσχημα νέα. Από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος.

Μέχρι το τέλος δεν θέλω να πιστέψω σε αυτή τη φρίκη. Μέχρι το τελος θέλω να πιστεύω ότι όλοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Όμως τα λόγια όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας λένε άλλα» ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.

Περίπου 1.300 πιστεύεται ότι είχαν καταφύγει στο κτίριο, με μόλις 150 επιζώντες να έχουν βγει από τα ερείπια αμέσως μετά την επίθεση.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί από τους βομβαρδισμούς κάτω από τη σκηνή και ότι τα ερείπια εμπόδισαν την έξοδό τους με αποτέλεσμα να παγιδευτούν και να χάσουν τη ζωή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί