Τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης στην Ουκρανία πλησιάζουν τα ρωσικά στρατεύματα (Βίντεο)

Τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης στην Ουκρανία πλησιάζουν τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ομώνυμης πόλης Energodar, Dmitri Orlov στην οποία βρίσκεται ο σταθμός.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από ουκρανικές πηγές, χωρίς να μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού βγαίνουν στον δρόμο για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δυνάμεις δηλώνοντας ότι δεν θέλουμε επανάληψη του Τσερνόμπιλ. Μαζί τους φαίνεται να βρίσκονται και κάτοικοι της πόλης.

Την ίδια στιγμή ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Χερατσένκ, μίλησε για πιθανή ρωσική επίθεση σε πυρηνικούς σταθμούς στον Νότο της Ουκρανίας.

Σε δική του ανάρτηση στο Telegram, ο Χερατσένκο ανέφερε πως έχουν ειδοποιηθεί από την Ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου «20 ελικόπτερα του κατακτητή με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ».

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» γράφει στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι η πόλη έχει ήδη περάσει στον έλεγχο της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί