Π. Σκουρλέτης από τα Χανιά: Έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ακρίβεια στην ενέργεια, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να συγκρατήσει τις τιμές

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μείνει στην ανθρωπιστική βοήθεια και μόνο και να προστατέψει τους Έλληνες της Ουκρανίας. Δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί με αποστολή πολεμικού υλικού”, δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης από τα Χανιά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα ενεργειακά και την πολιτική της κυβέρνησης.

Ουκρανία

“Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι πριν την Ουκρανία, υπήρξαν άλλες δύο περιπτώσεις πολεμικών συγκρούσεων στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο, στη Βόρεια Κύπρο και τη Γιουγκοσλαβία. Εμείς στηρίζουμε τις κυρώσεις, αλλά στόχος τους πρέπει να είναι να φτάσουν σε διαπραγματεύσεις οι αντιμαχόμενες πλευρές. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους λαούς, γιατί αυτοί την πληρώνουν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι λαοί θα πρέπει να πιέσουν τις κυβερνήσεις να καθίσουν στο τραπέζι, είναι. Η Ελλάδα θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην υποδοχή των προσφύγων”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Ενεργειακή κρίση

“Υπάρχει έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ακρίβεια στην ενέργεια. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να συγκρατήσει τις τιμές. Σήμερα ανακοίνωσαν σχέδιο επιβολής πλαφόν κέρδους. Όχι μείωση των τιμών δηλαδή, αλλά διατήρηση των ήδη αυξημένων τιμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από πέρσι προτείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ. Σε άλλες χώρες έχουν ήδη μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, εδώ δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, θα έπρεπε να το είχε κάνει η δική και η κυβέρνηση”, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Ρώσικα αντίποινα και γερμανικοί υπερεξοπλισμοί

Για το ενδεχόμενο αντιποίνων στον ενεργειακό τομέα από τη Ρωσία έπειτα από τις κυρώσεις της ΕΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διάρρηξη σχέσων:

“Η Ευρώπη είναι εξαρτημένη σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ρώσικο φυσικό αέριο, μια διακοπή τροφοδοσίας μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Σκοπός των κυβερνήσεων όμως πρέπει να είναι να μην διαρραγούν οι σχέσεις, όχι για το αέριο, αλλά γιατί η ΕΕ εξαρχής δημιουργήθηκε για να μην ξαναγίνει πόλεμος στον ευρωπαϊκό χώρο. Μας τρομάζει η ανακοίνωση υπερεξοπλισμών από τη Γερμανία (σ.σ. εξαγγέλθηκαν προμήθειες όπλων αξίας 100 δισ.), γιατί αν αυτοί οδηγήσουν σε κούρσα εξοπλισμών, θα έχουν συνέπειες όλοι οι λαοί. Εμείς είμαστε υπέρ της διασφάλισης της ειρήνης μέσω της διαμόρφωσης ενός δικού της αμυντικού μηχανισμού που πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη ρώσικη πλευρά“, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι αδιανόητο να αποτελούν θύματα των κυρώσεων. “Είναι οι λεωφόροι κατευνασμού αντιπαραθέσεων, επικοινωνίας των λαών. Πρόκειται για κινήσεις που πάνε να ξεπεράσουν το καθεστώς ακόμα και του ακραίου Ψυχρού Πολέμου και μας ανησυχεί πολύ”.

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη:

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί