Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου


Κάλεσμα για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το υστέρημα του λαού, εμείς καλούμαστε να επιβιώσουμε με ψίχουλα μέσα σε συνθήκες εξαντλητικής ακρίβειας.

Εδώ και χρόνια ματώνουμε για τα κέρδη τους, οι μισθοί μειωθήκαν δραματικά και τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν. Φόρτωσαν στις πλάτες μας και το κόστος της πανδημίας αφήνοντας χιλιάδες εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους και εργαζόμενους στον επισιτισμό χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με τα ψίχουλα της αναστολής ή το πενιχρό ταμείο ανεργίας και αυτά με σύντομη ημερομηνία λήξης, για όσους τα πήραν. Για αυτούς που δούλεψαν σε ξενοδοχεία, επισιτιστικά καταστήματα, στους διανομείς, επεφύλασσαν άγρια εκμετάλλευση, εντατικοποίηση με 10ωρα και 12ωρα, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας, εργατικά ατυχήματα, μαύρη ανασφάλιστη εργασία για να μην ξοδευτεί δεκάρα από την τσέπη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης των τιμών σε ρεύμα και πετρέλαιο, ενώ η δημόσια υγεία αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως κόστος με συνέπεια να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς.

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν το χειμώνα, τα συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα απο σωματεία και μαζικούς φορείς στις 25 και 26 Φλεβάρη είναι η απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι σε όλα όσα βιώνουμε. Παρά την ηχηρή απουσία της Ομοσπονδίας και των Σωματείων του κλάδου στο νομό μας, η μαζικότητα των κινητοποιήσεων δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη. Παίρνουμε κουράγιο και δύναμη από τους εργαζόμενους στην efood, στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας και αλλού, που με τους αγώνες τους αποτελούν φάρο ελπίδας για όλη την εργατική τάξη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Βάζουμε τα δικά μας συμφέροντα μπροστά ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των εργοδοτών, που θέλουν να θυσιάσουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους.

Διεκδικούμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα:Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Υποχρεωτική εφαρμογή της Τοπικής Κλαδικής ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς σε όλο τον κλάδο, στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, στον επισιτισμό και στους διανομείς.Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Επαναφορά του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία.Σταθερή δουλειά. 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο.Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των διανομέων, των μαγείρων, των σερβιτόρων, της λάντζας.
Ενάντια στην ακρίβεια:Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.Μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
Για την υγεία μας:Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί