Στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ τα αιτήματα των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης

Δύο ερωτήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή η μία από το ΠΑΣΟΚ και η άλλη από το ΚΚΕ, σχετικά με τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης.

Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης έφεραν στη Βουλή με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία του Τομέα Τουρισμού με την Βουλευτή Λασιθίου, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, και του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας με την Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Ελένη Βατσινά. Την εν λόγω κοινοβουλευτική πρωτοβουλία υποστήριξαν και οι παρακάτω Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: κ. Φραγκίσκος Παρασύρης – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανόλης Χνάρης – Βουλευτής Ρεθύμνης, κ. Γεώργιος Μουλκιώτης – Βουλευτής Βοιωτίας και κ. Στέφανος Παραστατίδης – Βουλευτής Κιλκίς.

Στο πλαίσιο των μαζικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης – Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος – και στις κατά τόπους ΔΥΠΑ για τον εμπαιγμό που βιώνουν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ως Αναφορά το Κοινό Ψήφισμα που εξέδωσαν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης.

Με την ακρίβεια να καλπάζει και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να δέχεται συνεχή μείωση, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της χώρας, εκείνοι που «στήριξαν στις πλάτες τους» τη «χρονιά ρεκόρ» για τα έσοδα του Τουρισμού, μένουν χωρίς εισόδημα κατά τους χειμερινούς μήνες, γίνονται μάρτυρες της διαρκούς υποβάθμισης του κλάδου τους και βλέπουν το πρόβλημα του ελλείμματος του εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό να διογκώνεται.

Σύμφωνα με το Κοινό Ψήφισμα των Σωματείων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης, μερικά από τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων αφορούν: «την κατάργηση του ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης», «την επαναφορά του του εφάπαξ στην 20ετία», «την εφαρμογή και τήρηση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», «την άμεση ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», «το επίδομα μητρότητας από τη ΔΥΠΑ για όλες τις εργαζόμενες μητέρες ανεξαρτήτου σύμβασης» και «την επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων στις ειδικότητες που είχαν αφαιρεθεί». Επιπρόσθετα, στον τομέα της Εκπαίδευσης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αιτούνται την «αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και την άμεση συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στου Κοκκίνη Χάνι».

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με την Αναφορά τους καλούν τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και Τουρισμού  να λάβουν υπόψη τους τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ερώτηση και από το ΚΚΕ

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Τουρισμού κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Έξαρχος και Μαρία Κομνηνάκα, το κοινό ψήφισμα των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων,  Ν. Ηρακλείου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου και του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου, στο οποίο ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση του Ν.3986/11, την εφαρμογή και την τήρηση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την λήψη μέτρων στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί