Αλ. Τσίπρας για νομοσχέδιο Χατζηδάκη για ΕΦΚΑ: «Είναι στο dna σας να θεωρείτε το κράτος τσιφλίκι σας» (Βίντεο)

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ. «Και 15 χρόνια και 30 χρόνια και σήμερα, τα ίδια κάνετε, είναι στο dna σας, θεωρείτε το κράτος τσιφλίκι σας, αυτή είναι λογική σας. Μία πολιτική αντίληψη που δοκιμάστηκε και το 90 – 93 και δοκιμάζεται και το 2019 – 2022. Ένα κοινωνικό πρόσωπο ανάλγητο» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του:

«Θα ζητήσε συγγνώμη στον ελληνικό λαό;»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέκινησε την παρέμβασή του αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή. «Όταν όλοι γνώριζαν ότι έρχεται η ενεργειακή κρίση μετά την πανδημία, λέγατε τον Δεκέμβρης του 2020 ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές. Δηλώνατε κατηγορηματικά ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στη ΔΕΗ. Αυτά δηλώνατε. Δεν αισθάνεστε να ζητήσετε συγγνώμη στον ελληνικό λαό; Αν δεν αισθάνεστε την ανάγκη να δώσετε εξηγήσεις για τα όσα δηλώνατε ενώ ξέρατε τι θα έρθει, τώρα δεν αισθάνεστε άσχημα;» σημείωσε απευθυνόμενος στον Κωστή Χατζηδάκη.

«Γαλάζια παιδιά παντού ενώ η κοινωνία στενάζει»

«Πολλαπλασιάσατε το κόστος της ενεργειακής κρίσης με τις επιλογές σας. Φέρνετε νομοσχέδια που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής δυσφορίας μέσα από τις συγκρίσεις που γίνονται για τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τα golden boys. Δεν αισθάνεστε άσχημα που από το παράθυρο γεμίζετε το ελληνικό δημόσιο με μετακλητούς και blue golden boys; Δεν είναι εποποιία μονάχα για αυτή που μίλησε ο κύριος Λιβανός, τα χρόνια 2007 -2009, της κυβέρνησης Καραμανλή. Εποποιία είναι αυτό που κάνετε και εσείς σήμερα. Γαλάζια παιδιά παντού ενώ η κοινωνία στενάζει. Θέλετε το κράτος να είναι τσιφλίκι σας, να σας σιτίζει. Θέλετε λιγότερο κράτος για τον πολίτη και περισσότερο για τα κομματικά στελέχη. Τα ίδια κάνετε παντού. Γεμίσατε το δημόσιο με μετακλητούς και γαλάζια ρουσφέτια» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί