Νέες συλλήψεις γονέων στο Ηράκλειο

Σε δύο ακόμα συλλήψεις γονέων που δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα, προχώρησε η αστυνομία στο Ηράκλειο.
Η πρώτη σύλληψη αφορά πατέρα από χωριό της Μεσαράς, 43 ετών, ο οποίος είναι πολύτεκνος και δεν έστειλαν κανένα από τα παιδιά του στο σχολείο από την αρχή του χρόνου.

Επίσης, συνελήφθη κι ένας 46χρονος πατέρας από χωριό του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ο οποίος από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα δεν έστελνε την κόρη του στο γυμνάσιο.

Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Xθες το δικαστήριο επέβαλε ποινή ολιγόμηνης φυλάκισης με αναστολή σε έναν 40χρονο πατέρα από το Ηράκλειο ο οποίος δεν έστελνε την κόρη του στο νηπιαγωγείο από το τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, μία 40χρονη μητέρα καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε τρεις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς το 9χρονο παιδί της είχε να πάει στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα δικαστεί κι ένας 59χρονος, για τον ίδιο λόγο. Τέλος, σημειώνεται ότι έχει συλληφθεί κι ένας 45χρονος λιμενικός που είχε να στείλει το παιδί του στο σχολείο από τον Μάρτιο του 2020 και του έχει οριστεί τακτική δικάσιμος από τον στρατιωτικό εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί