Τι αλλάζει από το Σάββατο σε διασκέδαση και γήπεδα

“Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας” προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών.

Ο Θάνος Πλεύρης, εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών, αλλά πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στην απόφαση άρσης περιορισμών στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων και αυτό δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ.

Ενδεχομένως, εξήγησε να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Τι αλλάζει από το Σάββατο σε διασκέδαση και γήπεδα

Από το ερχόμενο Σάββατο (19/02) τίθενται σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις χαλάρωσης των μέτρων στα γήπεδα, τη διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές και την τηλεργασία.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Άρση της απαγόρευσης ορθίων στη διασκέδαση
  • Επαναφορά των σχολικών εκδρομών
  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
  • Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή διατηρεί τις επιφυλάξεις της σχετικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν αποφάσισε καμιά χαλάρωση στις απαγορεύσεις σε αυτό το πεδίο. Να αναφέρουμε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν αλλάζουν οι συστάσεις και οι υποχρεώσεις για τη χρήση μάσκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί