Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ηράκλειο (Φωτο)

Φωτο: ImageOnline / Στέφανος Ραπάνης

Και το Ηράκλειο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο δήμος Ηρακλείου υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους την Ολυμπιακή Φλόγα

Η άφιξη της Φλόγας έγινε μετά τις 12 το μεσημέρι στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου και πραγματοποιήθηκε μια σύντομη τελετή.

Από εκεί, η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο μέχρι την συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την Λ. Γεωργίου Παπανδρέου, απ’ όπου και ξεκίνησε την πορεία της προς την πλ. Αγίου Τίτου όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική τελετή. Αμέσως μετά, μέσω 25ης Αυγούστου και Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, η Φλόγα θα καταλήξει στο ύψος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απ’ όπου και θα συνεχίσει το ταξίδι της για το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Δείτε φωτογραφίες του Στέφανου Ραπάνη – ImageOnline:

Στην Λαμπαδηδρομία έλαβαν μέρος συνολικά 11 Λαμπαδηδρόμοι. Από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι: Γιάννης Ασλανίδης, Αντώνης Παπουτσάκης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Σωτήρης Κυρανάκος και Βασίλης Αγαπητός.

Από τον Δήμο Ηρακλείου οι: Άρτεμις Κουτράκη, Βασίλης Κακουλάκης, Ειρήνη Βασιλείου, Μιχάλης Καλαράκης, Ραφαέλα Δαμιανάκη και Στέλλα Πιλάτου. Η σειρά των 6 Λαμπαδηδρόμων του Δήμου Ηρακλείου προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία τους τη Δευτέρα 15/4, με τα σημεία μεταλαμπάδευσης και τις/τους συνοδούς τους, να είναι οι εξής:

Δείτε επίσης: Λαμπαδηδοδρόμος για τη μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας στο Ηράκλειο ο μαθητής του 7ου Λύκειου Ηρακλείου, Βασίλης Κακουλάκης

12:57: Λ. Δημοκρατίας και Γ. Παπανδρέου: Άρτεμις Κουτράκη, με συνοδούς την Πελαγία Πετράκη και την Αγγελική Νικητάκη.

13:00: Λ. Δημοκρατίας 47: Βασίλης Κακουλάκης, με συνοδούς τον Γιάννη Αρώνη, τον Ιωσήφ Λυδάκη και τον Γιώργο Μαρκατάτο.

13:03: Λ. Δημοκρατίας, Μνημείο της Μάχη της Κρήτης: Ειρήνη Βασιλείου, με συνοδούς τον Δημήτρη Σταμούλο και την Ευαγγελία Αποστολάκη.

13:06: Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου: Μιχάλης Καλαράκης, με συνοδούς τον Νίκο Σταματάκη και την Αθηνά Μανιαδή.

13:09: Περιφέρεια Κρήτης, Ραφαέλα Δαμιανάκη, με συνοδούς την Ευαγγελία Κουτάντου, την Αλεξάνδρα Μπόκα και την Μαρίνα Πετούση.

13:12: Λιοντάρια Στέλλα Πιλάτου, με συνοδούς την Εμμανουηλία Πιτσούλη, την Μαριεύα Ντασιωνάκη και την Παρασκευή Πρινιωτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί