Οικογενειακό παράδοξο… Μητσοτακέικου

Του Πέτρου Κατσάκου

Η αλήθεια είναι ότι το πρόσφατο tweet του πρωθυπουργού για την καταπληκτική ποιότητα ζωής στην Ελλάδα το υποδέχθηκαν με ποιοτικά σχόλια ενθουσιασμού οι συμπολίτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ιδιαιτέρως οι εξαρτημένοι από τον μισθό τους συμπολίτες του, που με έναν μισθό παλεύουν να καλύψουν ενοίκιο, υποχρεώσεις στην εφορία, θέρμανση σπιτιού, λογαριασμό της ΔΕΗ, ανάγκες διατροφής και οι πλουσιότεροι εξ αυτών να γεμίσουν και το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Γιατί τέτοια ποιότητα ζωής η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι αυτού του ευλογημένου τόπου χρόνια είχαν να απολαύσουν σε μια χώρα που πνίγεται τον χειμώνα και καίγεται το καλοκαίρι.

Με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν τη δήλωση Μητσοτάκη οι νέοι, που την τελευταία δεκαετία έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς στο εξωτερικό και τώρα καλούνται να επιστρέψουν στον παράδεισο του επιτελικού κράτους, όπου τους περιμένουν “καλές δουλειές”, “καλές απολαβές” και φυσικά “φορολογικά κίνητρα”. Τρανό παράδειγμα, ο γιος βιομηχάνου που επέστρεψε στην πατρίδα για να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας τον είχε παρουσιάσει περιχαρής.

Μόνο που στο tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει ένα οικογενειακό παράδοξο που αφορά την κόρη του πρωθυπουργού, μια νέα επιστήμονα που δεν δείχνει να πείθεται από τα περί εκπληκτικής ποιότητας ζωής του πατρός της και επέλεξε να ζήσει και να εργαστεί στο βροχερό και ιδιαίτερα ακριβό Λονδίνο. Μια νέα κοπέλα που προτίμησε την ξενιτιά από τις καλές δουλειές, τις καλές απολαβές και τα φορολογικά κίνητρα που τις εξασφάλισε στην πατρίδα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγοντας να συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα σε μια χώρα όπου, όπως διαβάζαμε προ μηνών, οι κάτοικοι της παρακαλούσαν να έχουν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντί του Μπόρις Τζόνσον.

Από την “Αυγή”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί