Σοκάρουν τα στοιχεία: Πάνω από 7.500 οι νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο τρίμηνο

«Μια κυβέρνηση ένοχη για την υγειονομική τραγωδία. Πρέπει να φύγουν!» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Από το ένα μαύρο ρεκόρ στο άλλο βαδίζει η χώρα καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊού το τελευταίο τρίμηνο. Μάλιστα ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες απώλειες από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός προκαλεί σοκ: 2.710 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 30 μέρες.

Πρόκειται για τον μήνα που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα επικρατούσε η «ήπια» παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού. Τη δεύτερη χειρότερη θέση κατέχει ο περασμένος Δεκέμβριος, με 2.633 θανάτους. Αντίστοιχα κατά τον Νοέμβριο έχασαν τη ζωή τους 2.219 άνθρωποι.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τη μεγάλη αύξηση στους νεκρούς τους τελευταίους μήνες:

Ιανουάριος 20222.710 νεκροί
Δεκέμβριος 20212.633 νεκροί
Νοέμβριος 20212.219 νεκροί
Οκτώβριος 20211.110 νεκροί
Σεπτέμβριος 20211.137 νεκροί
Αύγουστος 2021726 νεκροί
Ιούλιος 2021259 νεκροί

Νάσος Ηλιόπουλος: Πρέπει να φύγουν!

«Ο “τελευταίος μήνας” της πανδημίας άφησε πίσω του 2.710 απώλειες. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μια κυβέρνηση ένοχη για την υγειονομική τραγωδία. Πρέπει να φύγουν!» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Χαλάρωση μέτρων εν μέσω «έκρηξης» θανάτων

Μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση προχώρησε στη χαλάρωση των μέτρων από σήμερα, Δευτέρα έως και τις 7 Φεβρουαρίου. Έτσι σε διασκέδαση και εστίαση απελευθερώνεται η μουσική και το ωράριο.

Τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν:

  • αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο
  • μόνο για καθήμενους σε τραπέζια έως 6 άτομα, τηρουμένων των προϋποθέσεων αποφυγής συνωστισμού και των αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.

Κατά την είσοδό των πελατών, είναι υποχρεωτική η επίδειξη:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
  • πιστοποιητικού νόσησης

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.

Το προσωπικό πρέπει να φορά μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός μέτρου.

Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί