«Αδιανόητη η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης»

Καταδικάζει η αξιωματική αντιπολίτευση την φερόμενη απόφαση για μετατροπή του «Παίδων Πεντέλης» σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, αφού εργαζόμενοι της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση ζητά να σταματήσουν οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία για έναν μήνα.

Δείτε: Κλείνουν το Παίδων Πεντέλης για ένα μήνα, δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει πως δεν γίνεται μέσα σε αυτές τις συνθήκες «το Παίδων Πεντέλης να αναστέλλει τη λειτουργία του ως νοσοκομείο -με απόφαση της κυβέρνησης- και να μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο».

Επανέλαβε παράλληλα την δριμεία κριτική του κόμματός του για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν μεθαύριο τα σχολεία τονίζοντας πως αυτά «δεν είναι parking για τα παιδιά» αλλά «πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια».

«Το πρωτόκολλο του 50%+1 ήταν κυβερνητική απόφαση, δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων, όπως έχουν δηλώσει μέλη της επιτροπής» επεσήμανε υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, ένα πρωτόκολλο που δίνει πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να το εφαρμόζει σε μια περίοδο που η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται».

Μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τα σχολεία, είπε πως «τα τμήματα πρέπει να κλείνουν στο πρώτο κρούσμα και να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξουν, αυτό είναι ο ευρωπαϊκός κανόνας».

Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει». «Προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, έχουμε ήδη προτείνει την παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα», είπε.

«Πρέπει επίσης γενικά να υπάρχει συνταγογράφηση των τεστ», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση απάντησε με ψέματα στο συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης σχεδόν προκάλεσε ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο με την Κύπρο, αμφισβητώντας την ποιότητα των τεστ που γίνονται εκεί, επειδή γίνονται πιο φτηνά».

Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού για το «τελευταίο μίλι της πανδημίας», ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως αυτό άφησε την προηγούμενη χρονιά πίσω «του 15.952 απώλειες και η χώρα το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε όχι λίγο πάνω, αλλά δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί