Κλείνουν το Παίδων Πεντέλης για ένα μήνα, δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο – Απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για το ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων

Πρωτοφανείς καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι στις 10 του Γενάρη, που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν Παίδων Πεντέλης, στις 6/01/2022 (ημέρα αργίας) τους κοινοποιήθηκε ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τον «παιδιατρικό πληθυσμό».

Την ώρα που η Όμικρον έχει αρχίσει να αποτυπώνεται για τα καλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες στα νοσοκομεία, και δυο ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κλείσει ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο νομό Αττικής αλλά και πανελληνίως καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

καταγγελια

«Σε μία περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί».

Όπως καθημερινά αποκαλύπτεται αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης εξυπηρετούν αποκλειστικά τα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Επιβεβαιώνεται επίσημα από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για αναστολή της λειτουργίας του “Παίδων Πεντέλης” και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ως τέλος Ιανουαρίου» έγραψε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου στο twitter.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί