Επίθεση στη «Φαβέλα»: Ζητούν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον φυγόδικο χρυσαυγίτη Θεοδώρου

Ευρωπαϊκό ένταλμα και ερυθρά αγγελία ζητούν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον χώρο «Φαβέλα», κατά του φυγόδικου κατηγορούμενο, Βασίλη Παναγιώτη Θεοδώρου.

Ο χρυσαυγίτης κατηγορούμενος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας από κοινού και εμπρησμό για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο είναι φυγόδικος εδώ και 14 μήνες, ενώ στις 2/11/2021 εμφανίστηκε εξουσιοδότησή του με διεύθυνση προσωρινής διαμονής στη Σουηδία, όπου έχει διαφύγει.

«Αναμένουμε οι εισαγγελικές αρχές να επιδιώξουν άμεσα τη σύλληψή του» αναφέρουν  οι Θανάσης Καμπαγιάννης, Χρύσα Παπαδοπούλου και Αργύρης Συρίγος.

Αναλυτικά

Την Παρασκευή 10-12-2021 κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά αίτηση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2018 σε βάρος του ελεύθερου κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” στον Πειραιά προκειμένου να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ερυθρά αγγελία στην Ιντερπόλ για τον φυγόδικο πλέον κατηγορούμενο Βασίλειο-Παναγιώτη Θεοδώρου.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη δικάσιμο της 8ης-11-2021, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον προσωρινά κρατούμενο Σωτήρη Δεβελέκο και τον Βασίλειο-Παναγιώτη Θεοδώρου, ο τελευταίος έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Από την εξουσιοδότηση που προσκόμισε ο συνήγορός του αποδεικνύεται ότι βρίσκεται στη Σουηδία, όπου και δήλωσε διεύθυνση προσωρινής διαμονής, παρά το ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Πειραιά ήδη από 15-10-2020. Η δηλωθείσα προσωρινή διεύθυνση διαμονής του έχει κοινοποιηθεί στις 18-11-2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά στο τμήμα της Εκτέλεσης, χωρίς να έχει ληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Η αίτηση για έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την 13-12-2021.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και να επιδιώξουν τη σύλληψη του Βασιλείου Παναγιώτη  Θεοδώρου, ο οποίος είναι φυγόδικος τους τελευταίους 14 μήνες. 

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας
Θανάσης Καμπαγιάννης
Χρύσα Παπαδοπούλου
Αργύρης Συρίγος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί