Δίκη Χρυσής Αυγής στο Εφετείο: Προκλήσεις Κασιδιάρη και ναζιστικοί χαιρετισμοί

Επίδειξη δύναμης με την ανοχή της αστυνομίας επιδιώκουν οι νεοναζί κατά την δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο Εφετείο.

Τον τόνο έδωσε ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος εμφανίστηκε με ειρωνικά χαμόγελα και προεκλογικά τρικάκια του κόμματός του ενώ στην αίθουσα βρίσκονταν οπαδοί του που προκαλούσαν με συνθήματα ενώ εντοπίστηκε και ένα άτομο που χαιρέτησε ναζιστικά.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΡΙΚΑΚΙ
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι οπαδοί του Κασιδιάρη φώναζαν συνθήματα όπως «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» και το κοινό από την άλλη πλευρά απαντούσε «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». 
Η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα αντέδρασε στις προκλήσεις των νεοναζί φωνάζοντας προς τους αστυνομικού «Μαζέψτε τους», όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.533.0_el.html#goog_2113939641
https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.533.0_el.html#goog_1220166984
https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.533.0_el.html#goog_802976498

00:11 / 00:20

https://6061d450f3f81d9fe3663e248dfc5bba.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης, προέβη σε μια  σοβαρή καταγγελία καθώς απευθυνόμενος προς την έδρα ανέφερε ότι: «Γίναμε κοινωνοί καταγγελιών, επώνυμων καταγγελιών ότι όσοι προσέρχονταν από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας, η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι έχει γεμίσει η αίθουσα.

Ενώ αυτό δεν ήταν αλήθεια. Απευθύνθηκα στον κύριο Ντουντουνάκη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια παρεμπόδιση από αστυνομικό. Ο κύριος Ντουντουνάκης [αστυνομικός] με διαβεβαίωσε ότι έχει αρθεί αυτό το «απαγορευτικό». Μόνο το δικαστήριό Σας μπορεί να δώσει εντολή για περιορισμό της δημοσιότητας της δίκης. Να καταχωρηθεί η δήλωσή μου στα πρακτικά».

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί