Ηράκλειο: Ομόφωνα ισόβια κάθειρξη και από το Εφετείο για τον φόνο του συμπατριώτη του

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπως είχε κάνει και το πρωτόδικο δικαστήριο, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε έναν 36χρονο ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε σφυροκοπήσει μέχρι θανάτου έναν 24χρονο στο Τυμπάκι. Θύμα και θύτης ήταν από το Πακιστάν και βρίσκονταν στην Κρήτη για εργασία στα θερμοκήπια.

Ο 36χρονος κρίθηκε και πάλι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον καταδικασθέντα κανένα ελαφρυντικό και τελικά του επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το πτώμα του άτυχου Πακιστανού είχε εντοπιστεί από τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων στα οποία εργάζονταν θύτης και θύμα, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μέλη της εν λόγω οικογένειας έψαχναν για αντικείμενα τα οποία φέρονται να έλειπαν από τη θέση που βρίσκονταν, μέσα στα θερμοκήπια.

Εξερευνώντας την επίμαχη περιοχή και ακολουθώντας την έντονη δυσοσμία που επικρατούσε, οι δύο άνδρες βρέθηκαν ενώπιον ενός άκρως ανατριχιαστικού θεάματος, καθώς αντίκρισαν το πτώμα του 24χρονου…

Η σορός του νεαρού είχε τυλιχτεί με νάιλον και είχε πεταχτεί σε ρέμα κοντά σε θερμοκήπιο, στον Λάκκο, στο Τυμπάκι.

Λίγο μετά, οι δύο άνδρες ενημέρωσαν ταραγμένοι την ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας προσήγαγαν τον 36χρονο και τον ανέκριναν: Ενώ αρχικά εκείνος αρνήθηκε ότι είχε προβεί στο αποτρόπαιο έγκλημα – είχε υποστηρίξει ότι ο 24χρονος, ο οποίος είχε να φανεί μέρες στη δουλειά του, είχε φύγει για το Ηράκλειο – τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Ο 36χρονος άνδρας δικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2018, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί