Δίκη για βιτριόλι: Ολοκληρώνονται σήμερα οι αγορεύσεις

Δεν αποκλείεται μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο, ακόμη και εντός της ημέρας, να ανακοινώσει την απόφασή του αρχικά επί της ενοχής της κατηγορούμενης και εν συνεχεία επί της ποινής της

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της 37χρονης Έφης Καράντζουλα συνεχίζεται σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

Η υπεράσπιση θα επιδιώξει σε αυτή την «τελευταία μάχη» να πείσει δικαστές και ενόρκους να αντιμετωπίσουν την δράστιδα της επίθεσης με πιο ευνοϊκό ποινικό χαρακτηρισμό της πράξης της, δηλαδή με το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο, ακόμη και εντός της ημέρας, να ανακοινώσει την απόφασή του αρχικά επί της ενοχής της κατηγορούμενης και εν συνεχεία επί της ποινής της. 

«Η κατηγορούμενη δεν έχει μετανιώσει»

Ένας από τους δικηγόρους της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στο MEGA σχετικά με όσα είπε κατά την αγόρευσή του στο δικαστήριο.

«Στην αγόρευσή μου επεσήμανα στο δικαστήριο τις αναλήθειες που είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη, το γεγονός ότι το σχέδιο επίθεσης ήταν πολύ καλά ενορχηστρωμένο και η επίθεση ενέχει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και το ότι η δράστρια δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας. Η συγνώμη της κατηγορούμενης ήταν προφανώς υποκριτική. Ειπώθηκε απλά για να ειπωθεί» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν δύο επίπεδα δικαίωσης. Για το νομικό κομμάτι η Ιωάννα θα είναι δικαιωμένη εφόσον αναγνωριστεί ότι υπήρχε απόπειρα ανθρωποκτονίας και επιβληθεί η ανώτερη ποινή. Στο ηθικό κομμάτι έχει δικαιωθεί ήδη από την κοινωνία. Σε προσωπικό επίπεδο φοβάμαι ότι δεν θα δικαιωθεί ποτέγιατί σε όλη της τη ζωή θα υποφέρει από τις συνέπειες των πράξεων της κατηγορούμενης».

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε πως «η κατηγορούμενη δεν έχει μετανιώσει. Για κάποιον που έζησε τη διαδικασία στη δικαστική αίθουσα, η δράστρια χαιρόταν με αυτό που έβλεπε, ήταν εμφανές από τις εκφράσεις και τη συμπεριφορά της. Της προκαλούσε χαρά η εικόνα της Ιωάννας μέσα στο δικαστήριο. Ήταν εμφανές αυτό».

«Την απόφαση του δικαστηρίου την αναμένουμε πιθανότατα σήμερα ή την Παρασκευή. Το πιθανότερο είναι ότι θα βγει απόψε αργά το βράδυ» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί