Μητσοτάκης στο Bloomberg: “Έχουμε ευημερούσα οικονομία”! – Κάνει και τον φιλελεύθερο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από το Νταβός – έχοντας ασφαλή απόσταση από τη σκληρή δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας – ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει τον φιλελεύθερο και να ανακοινώσει μέσω συνέντευξης στο Bloomberg το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στη δημοσιογράφο Francine Lacqua. Απέφυγε βέβαια να διευκρινίσει ότι η αισιοδοξία του πως θα γίνει νόμος του κράτους βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός οτι θα τον ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι του κυβερνώνοντος κόμματος

«Αυτό που έχω πει ανοιχτά είναι ότι πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες. Γι’ αυτό δεν έχω επιβάλει κάποια κομματική πειθαρχία. Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση, εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι γεγονός, Είναι μια πραγματικότητα και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού Κοινοβουλίου», είπε.

Έτσι, φορώντας το ευρωπαϊκό του πρόσωπο για το διεθνές πρακτορείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα προχωρήσει με fast track διαδικασίες στην κατάθεση του νομοσχεδίου ώστε να κλείσει ο κύκλος της αναταραχής στη ΝΔ μετά την παταγώδη αποτυχία των «φροντιστηρίων» στους διαφωνούντες. Εξήντα βουλευτές της ΝΔ φαίνεται ότι δεν πείθονται με τίποτα παρά το «μασάζ» και η στάση τους στη Βουλή όταν έρθει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να δώσει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στο αφήγημα της γαλάζιας πολιτικής κυριαρχίας.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για… “ευημερούσα οικονομία” στην Ελλάδα, εξαιτίας της δικής του πολιτικής, αλλά και για… “μειώσεις” φόρων…

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Μητσοτάκης στο Bloomberg: “Έχουμε ευημερούσα οικονομία”! – Κάνει και τον φιλελεύθερο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”

 1. Σαράντης Σαραντόπουλος

  Ελπίζω κάποια στιγμή να τεθεί το ερώτημα για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα που μας φόρτωσαν στα καλά καθούμενα (λόγω μη εμβολιασμού ή καθυστέρησης δόσης εμβολιασμού), με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο και την προϋπηρεσία που διέγραψαν! (αφορά κυρίως υγειονομικούς δημοσίους υπαλλήλους).
  Διαγραφή των ποσών τώρα από όλες τις ΔΟΥ!
  Η επιβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων πάσχει νομικά.
  Η Γνωμοδότηση 244/2015 -Ε΄Τμήμα-3 Νοεμβρίου 2015 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρει ότι ΄΄δεν είναι δυνατή η αναλογική εφαρμογή των αντίστοιχων συνεπειών της αργίας ως προς το ύψος των αποδοχών και επομένως , για όσο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων, ο υπάλληλος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του΄΄.
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα (και απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου) για επιβολή ποινής.
  Άρα πρόκειται για επιβολή προστίμου, γι αυτό το άρθρο 7 του Ν.4224 / 31-12-2013/τ.Α΄, αναφέρει ότι δεν επιβάλλεται πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, στις περιπτώσεις οφειλών που προέρχονται από επιβολή προστίμων (σελ.5337).
  Βοηθείστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό που έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στις οικογένειες!
  Μέσα στον καταιγισμό των επιδομάτων, η αποκατάσταση της αδικίας με την διαγραφή των άδικων προστίμων θα είναι όφελος για την κοινωνία.

 2. Σαράντης Σαραντόπουλος

  Το έγκλημα που άφησε χιλιάδες οικογένειες χωρίς χρήματα επειδή δεν εμβολιάστηκαν κι έτσι έκλεψε τα δικά τους χρήματα και την προϋπηρεσία τους, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να προωθήσει άτομα του κομματικού του μηχανισμού.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί