ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά

«Η θέση των φονιάδων νεοναζί είναι στη φυλακή», διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πειραιά με αφορμή την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Γ. Πατέλη

Με αφορμή την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Γ. Πατέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: 

Μόλις ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή και τον χαρακτηρισμό της ως μίας επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης, ηγετικά της στελέχη που συμμετείχαν σε ξυλοδαρμούς και σε δολοφονίες, προσπαθούν να βγουν από την φυλακή για να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έργο τους.

Η αποφυλάκιση του ναζιστή Γιώργου Πατέλη, πρωτοπαλίκαρου του Γιάννη Λαγού και πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια, προσβάλλει τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης και τις οικογένειές τους, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη και στέλνει το μήνυμα της ανοχής στη φασιστική βία. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που φασιστικές ομάδες χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολικές μονάδες και επιτίθενται σε μαθητές και μαθήτριες που διαφωνούν με τις μισαλλόδοξες πρακτικές τους και σε πολίτες που συμμετέχουν ενεργά σε αντιφασιστικά κινήματα.

Ο Γιώργος Πατέλης δεν ήταν ένα απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίαζε και υλοποιούσε τις εγκληματικές ενέργειες των ταγμάτων εφόδου και υπεύθυνος για την στρατιωτική εκπαίδευσή τους. Είναι εκείνος, μεταξύ άλλων, που αιματοκύλησε τις γειτονιές του Πειραιά με τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Συνεπώς, η επικινδυνότητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αποφυλάκισή του.
Η θέση των φονιάδων νεοναζί είναι στη φυλακή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί