Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ειρωνίες της κυβέρνησης στις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα για τον καύσωνα

 “Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι ο κ. Μητσοτάκης, που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία, ειρωνεύεται τη δυνατότητα έκτακτων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους από τη θερμική καταπόνηση”

Με μικροπρέπεια αντέδρασε το Μαξίμου στις χθεσινές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για επιπλέον προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα, με τον ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. να απαντά σήμερα και να κατηγορεί την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Α. Τσίπρας για καύσωνα: Να προετοιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός – Να μην γίνουν διακοπές ρεύματος

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του στηλιτεύει τη στάση της κυβέρνησης και κάνει λόγο για ειρωνεία και σαρκασμό.

Προσθέτει, ακόμη, πως με τον ίδιο τρόπο είχε απαντήσει η κυβέρνηση και στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει «η υπεροψία τους, που αντιμετωπίζει κάθε πρόταση και κριτική με πνεύμα διχασμού και ευτελισμού της, σε συνδυασμό με την ενδημική ανικανότητά τους, είναι επικίνδυνο μείγμα για την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων.  Δεν προκαλεί ωστόσο καμία έκπληξη ότι ο κ. Μητσοτάκης, που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία, ειρωνεύεται τη δυνατότητα έκτακτων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους από τη θερμική καταπόνηση».

Αναλυτικά

Προτείναμε μέτρα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και απάντησαν με σαρκασμούς.

Προτείναμε να ενισχύσουν το ΕΣΥ και απάντησαν ότι είμαστε λαϊκιστές. 

Προτείναμε να στηρίξουν και να ενισχύσουν τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους και μας μίλησαν για λεφτόδεντρα. 

Όταν όμως ήρθαν το δεύτερο και το τρίτο φονικό κύμα της πανδημίας, έφταιγαν οι πολίτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε προτάσεις!

Τώρα, μετά από επικοινωνία με επιστήμονες που προειδοποιούν, προτείνουμε μερικά απλά και ρεαλιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Για τους εργαζόμενους, για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Και απαντούν πάλι με ειρωνείες και σαρκασμό.  Δεν ακούνε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους ειδικούς. Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά με το όχημά τους και εργάζονται κάτω από κλιματιστικό. Δεν χωρά στο μυαλό του ότι πολλά Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν κλιματισμό και πολλοί άνθρωποι εργάζονται εκτός γραφείου στους 45 βαθμούς.

Η υπεροψία τους, που αντιμετωπίζει κάθε πρόταση και κριτική με πνεύμα διχασμού και ευτελισμού της, σε συνδυασμό με την ενδημική ανικανότητά τους, είναι επικίνδυνο μείγμα για την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων. 

Δεν προκαλεί ωστόσο καμία έκπληξη ότι ο κ. Μητσοτάκης, που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία, ειρωνεύεται τη δυνατότητα έκτακτων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους από τη θερμική καταπόνηση.

Η πρόταση Τσίπρα και οι ειρωνείες του Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους, προτείνοντας να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα, όμως στον Αλέξη Τσίπρα απάντησαν σε ειρωνικό τόνο κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί