Αλ. Τσίπρας: Είστε επικίνδυνοι – Έχετε αναγάγει το ρουσφέτι επιστήμη (Βίντεο)

Όσο πιο γρήγορα δοθεί εναλλακτική λύση στον τόπο, τόσο το καλύτερο τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής

Χθες το βράδυ έγινε της τροπολογίας το κάγκελο τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Όπως σημειώσει από το βήμα της Βουλής, τροποποιούνται συνεχώς διατάξεις που αφορούν τον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, τους όρους δόμησης, με προχειρότητα που βραχυκυκλώνει τις υπηρεσίες δόμησης, τους μηχανικούς και την οικοδομική δραστηριότητα, εφόσον κάθε τρεις μήνες αλλάζει ο οικοδομικός κανονισμός.

«Με τις τραγικές και απαράδεκτες τροπολογίες που βάλατε πάλι χθες τη νύχτα από το παράθυρο, αλλάζετε πάλι τη νομοθεσία για θέματα εκτός σχεδίου δόμησης.

Αλλά το αποκορύφωμα είναι ότι φτιάχνετε στο νομοσχέδιο, ένα μεγαλοπρεπές παράθυρο, ώστε να ακυρώνεται ο σχεδιασμός σε μια περιοχή, και ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει μία μελέτη που θα αλλάζει και τις χρήσεις γης και τους συντελεστές δόμησης.

Με δυο λόγια έχετε αναγάγει το ρουσφέτι επιστήμη και το νομοθετείτε επιπλέον. Αλλά δυστυχώς αυτό θα το πληρώσει ακριβά τόσο η ανάπτυξη όσο και το περιβάλλον» τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Με την ίδια προχειρότητα και ερασιτεχνισμό που αντιμετωπίζετε τη πανδημία, με την ίδια σκοπιμότητα με την οποία εξυπηρείτε συμφέροντα στην παιδεία, Αντιμετωπίζετε και το μείζον θέμα της κλιματικής κρίσης και του περιβάλλοντος.

Είστε επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Είστε επικίνδυνοι για τη νέα γενιά και το αύριο του τόπου αφού στερείτε τη γνώση για χιλιάδες νέους ανθρώπους. Είστε επικίνδυνοι για το περιβάλλον και για το φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Όσο πιο γρήγορα δοθεί εναλλακτική λύση στον τόπο, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό, το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί