Ένα αυταρχικό καθεστώς

Προφανώς η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιεί πόσο σοβαρά εκτεθειμένη είναι, από ηθικής και πολιτικής άποψης, από το γεγονός ότι χρωστάει 342 εκατομμύρια στις τράπεζες. Και τις ανοησίες που λένε τα κομματικά non papers και οι κυβερνητικοί βουλευτές στα κανάλια ο Κ. Μητσοτάκης δεν τολμάει να πάει να τις πει στη Βουλή.

Και επειδή αυτή η στάση εκθέτει τον Μητσοτάκη, ανέλαβε ο Κ. Τασούλας, ως πρόεδρος της Βουλής, να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Απαγόρευσε στον Τσίπρα να πάρει τον λόγο και να διαμαρτυρηθεί. Κι όταν δεν είχε άλλη πρόφαση από τον κανονισμό να επικαλεστεί, απλώς διέκοψε τη συνεδρίαση.

Η συμπεριφορά αυτή είναι προσβολή τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και απέναντι στον κοινοβουλευτισμό. Ο Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις του Τσίπρα, αλλά αυτό δεν είναι πρωτοφανές.  Όλοι οι αρχηγοί της Δεξιάς το συνήθιζαν.

Είναι όμως πρωτάκουστο, προκειμένου να διασωθεί κάτι από το κύρος του κρυπτόμενου πρωθυπουργού, να μην επιτρέπεται να μιλήσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και είναι επίσης πρωτάκουστο να προβάλλει ο πρόεδρος της Βουλής υποκειμενικές κρίσεις -«κάνετε πολιτικό ακτιβισμό» είπε στον Τσίπρα- αναλόγως αν του αρέσει ή όχι το θέμα της συζήτησης.

Δεν περιμέναμε αξιοπρεπέστερη συμπεριφορά από τον Κ. Μητσοτάκη. Η ανεπιφύλακτη στήριξη της λίστας Πέτσα τον έχει αποστερήσει από κάθε αίσθημα ντροπής και φιλότιμου. Ενδεχομένως, την ώρα που γινόταν η φασαρία στη Βουλή, θα ήταν ήδη σε μια παραλία και θα έκανε σερφ.

Το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, όμως, είναι υψηλότατου κύρους. Και υποθέτουμε ότι ο Κ. Τασούλας έχει σταθμίσει το ενδεχόμενο να μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου ως ο πρόεδρος που εξευτέλιζε τον κανονισμό για να καλύψει τη φυγομαχία του αρχηγού του.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Δείτε επίσης: Πρωτοφανής ενέργεια: Ο πρόεδρος της Βουλής δεν έδωσε τον λόγο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Η στιγμή που ο Τασούλας διαβάζει το σκονάκι του Μαξίμου, την ώρα της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα (Βίντεο)

Αλ. Τσίπρας: «11 Ιουνίου 2013 ο κ. Σαμαράς έκλεινε τα μικρόφωνα της ΕΡΤ, 11 Ιουνίου 2021 ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τα μικρόφωνα της Βουλής»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί