Πρωτοφανής ενέργεια: Ο πρόεδρος της Βουλής δεν έδωσε τον λόγο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Σφοδρή αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος με μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη ενέργεια αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής εγκατέλειψε τον θεσμικό του ρόλο και λειτουργώντας ως συνήγορος υπεράσπισης του Κυριάκου Μητσοτάκη αρνήθηκε προφασιζόμενος τον κανονισμό να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παρέμβει στη Βουλή με αφορμή τη συνεχιζόμενη φυγομαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συστηματικά αρνείται να πάει στη Βουλή και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για φίμωση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Κ. Τασούλα να σταθεί στο ύψος του ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, στο τέλος της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων, να πάρει τον λόγο όπως δικαιούται ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να αναφερθεί στην νέα άρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει στη Βουλή για τα τεράστια χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος έσπευσε να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της συνεδρίασης (προεδρεύων ως τότε ήταν ο Γ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ), είχε άλλες προθέσεις, καθώς ανέλαβε όχι απλώς να δικαιολογήσει την απουσία του πρωθυπουργού από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και να σταματήσει την διαδικασία προκειμένου να μην πάρει τον λόγο ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα, ήταν τόσο βιαστικός που ξεκίνησε να μιλάει ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν στο βήμα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον διακόψει ζητώντας του να του επιτρέψει να κατέβει από το βήμα, ώστε να μην είναι τόσο άκομψο αυτό που συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το αίτημα Τσίπρα να πάρει το λόγο ως δικαιούται ως προσπάθεια καθιέρωσης μίας εκτός κανονισμού πρακτικής, με επιχείρημα ότι οι αρχηγοί κομμάτων, ΚΟ και πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο… παντού εκτός των επίκαιρων ερωτήσεων. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτικό ακτιβισμό».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, στο τέλος της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων, να πάρει τον λόγο όπως δικαιούται ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να αναφερθεί στην νέα άρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει στη Βουλή για τα τεράστια χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος έσπευσε να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της συνεδρίασης (προεδρεύων ως τότε ήταν ο Γ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ), είχε άλλες προθέσεις, καθώς ανέλαβε όχι απλώς να δικαιολογήσει την απουσία του πρωθυπουργού από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και να σταματήσει την διαδικασία προκειμένου να μην πάρει τον λόγο ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα, ήταν τόσο βιαστικός που ξεκίνησε να μιλάει ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν στο βήμα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον διακόψει ζητώντας του να του επιτρέψει να κατέβει από το βήμα, ώστε να μην είναι τόσο άκομψο αυτό που συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το αίτημα Τσίπρα να πάρει το λόγο ως δικαιούται ως προσπάθεια καθιέρωσης μίας εκτός κανονισμού πρακτικής, με επιχείρημα ότι οι αρχηγοί κομμάτων, ΚΟ και πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο… παντού εκτός των επίκαιρων ερωτήσεων. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτικό ακτιβισμό».

Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι ο κ. Τασούλας γνωρίζει πολύ καλά πως αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό είναι ο πρωθυπουργός που «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κοινοβουλευτική διαδικασία και την καθιερωμένη “Ώρα του Πρωθυπουργού”». Εκείνη την στιγμή, είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιος προσπαθούσε να ενημερώσει τον κ. Τασούλα με σημειώματα και ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «αφήστε τα σκονάκια» και του ζήτησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων «ωες πρόεδρος του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων και όχι ως πρόεδρος που παίρνει σκονάκια για το τι θα πει από συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Ο κ. Τασούλας ωστόσο ήταν αμετακίνητος στην απόφασή του να μην επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να μιλήσει και αφού επανέλαβε τα περί «πολιτικού ακτιβισμού» μαζί με επιχειρηματολογία για τις φορές που ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις, διέκοψε την συνεδρίαση λέγοντας «περιμένω πρόταση τροποποίησης του Κανονισμού» της Βουλής.

Επισημαίνεται ότι το χρέος της ΝΔ μέσα σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ, με το κυβερνών κόμμα να προσπαθεί να δικαιολογηθεί ρίχνοντας το φταίξιμο στις τράπεζες και τα υψηλά επιτόκια. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ.

«Φιμώνουν για να κρύψουν πως η ΝΔ είναι χρεοκοπημένη και ο Μητσοτάκης κακοπληρωτής»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Τασούλας επιχείρησαν να κρύψουν μια ισχυρή αλήθεια που λειτουργεί ως βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος και της δημοκρατικής λειτουργίας, ότι η ΝΔ είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα, και ο πρωθυπουργός στρατηγικός κακοπληρωτής που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την απίστευτη κίνηση του προέδρου της Βουλής να μην του επιτρέψει να παρέμβει για την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει σε ερώτησή του για τα φέσια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ο ισολογισμός της ΝΔ είναι μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον πρωθυπουργό καθώς κάθε χρόνο φεσώνει τον λαό κατά 30 εκατ. ευρώ, και συνολικά 128 εκατ. μέσα στα 5 χρόνια αρχηγίας του. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι προκύπτει μείζον θέμα ισονομίας, αλλά και Δημοκρατίας, καθώς όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. και δεν έχει καμία επίπτωση, τότε δε λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αλλά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιστωτή.
Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπας αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ έχει νομοθετήσει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη και αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα κόμματα, ώστε η αποπληρωμή των χρεών να γίνεται από την κρατική χρηματοδότηση και την αποζημίωση των βουλευτών.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. 
Η αλήθεια όμως, όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ. Στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, όταν πριν από πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει μία τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.
Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μία μακρά παράδοση χρεοκοπίας στην πολιτική της. Και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα της. Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα μείζον ζήτημα ισονομίας. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος, μία επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ κλείνουν, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, κατάσχεται η περιουσία τους . Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί – και όχι μόνο αυτό, αλλά να παίρνει και την κρατική χρηματοδότηση και να τη βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει. Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες που τις έχουν πληρώσει με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση από αυτό, και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα, τότε δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιστωτή, εν προκειμένω των τραπεζών. Για αυτό και έχει νομοθετήσει εδώ και δύο χρόνια την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, έχει νομοθετήσει τη δυνατότητα του δεκάωρου εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, που διευκολύνει μεταξύ άλλων τις τράπεζες με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχει προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με ένα σκάνδαλο ζημίας 2 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.  
Όλη η πολιτική λοιπόν της ΝΔ, είναι μία πολιτική εξυπηρέτησης των τραπεζών, ακριβώς διότι είναι ένα κόμμα υπερχρεωμένο που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. 
Αυτή η αλήθεια, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος, της δημοκρατικής λειτουργίας του, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν επιχειρήσει ο κ. Τασούλας να φιμώσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη. Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο, μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.»

Το σκονάκι του Μαξίμου στον Τασούλα

Μία σπάνια στιγμή αμφισβήτησης του κύρους του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που κατέγραψε και ο φακός, καυτηρίασε άμεσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η αντιπαράθεση με τον Κ. Τασούλα ο οποίος προσπαθούσε -και τελικά πέτυχε- να τον εμποδίσει να μιλήσει για τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ και την μεθοδική απουσία του Κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή όταν καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Την ώρα που μιλούσε ο κ. Τσίπρας, στον πρόεδρο της Βουλής δόθηκε σημείωμα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η Αυγή:

Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του έλεγε εκείνη την στιγμή πως «γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής δεν είμαι εγώ αλλά ο πρωθυπουργός, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κοινοβουλευτική διαδικασία και ιδιαίτερα την καθιερωμένη “Ώρα του Πρωθυπουργού”. Πριν επιχειρήσετε να φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στο ναό της Δημοκρατίας … και αφήστε τα “σκονάκια”, δεν χρειάζεται σκονάκια ο κ. πρόεδρος (σ.τ.σ. εκείνη τη στιγμή κάποιος μετέφερε σημείωμα στον κ. Τασούλα), είναι ικανότατος. Μην επιχειρήσετε όπως η παράταξή σας τα δύο αυτά χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη φωνή μας στο ναό της Δημοκρατίας. Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως πρόεδρος του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων, όχι πρόεδρος που δέχεται σκονάκια για το τι θα πει στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Ποιο άρθρο της Βουλής που απαγορεύει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος ΚΟ; Από το 1974 και μετά εφαρμόζεται κατ’ αναλογία η διάταξη του 97.4 που ορίζει ότι πρόεδροι ΚΟ, πρώην πρόεδροι Βουλής, πρώην πρωθυπουργοί, έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και να ακουστούν όποτε το ζητήσουν.

Μιλάτε για διαδικασία που θέλουμε να θεσπίσουμε εν είδει παραστάσεως. Δεν είναι “παράσταση” η κοινοβουλευτική διαδικασία. Την απαξιώνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αυτοί πρέπει να έχουν την ευθύνη της απαξίωσης, όχι εμείς που είμαστε εδώ να εκφράσουμε επιχειρήματα και να αντιπαραθέσουμε πολιτικό λόγο. Σας καλώ να μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα. Έχετε κι εσείς ευθύνες ως πρόεδρος της Βουλής, για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική Ιστορία, να φιμώσετε επί της ουσίας την δυνατότητα να ακουστεί ο λόγος, τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σας ζητώ να μου δώσετε το λόγο, για 15 λεπτά.

Πέραν του ζητήματος της διαδικασίας, υπάρχει μείζον ζήτημα, είναι θεμελιακό πρόβλημα για την λειτουργία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας το φαινόμενο της υπερχρέωσης πολιτικών κομμάτων σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Σας ζητώ να μου δώσετε το λόγο, ειδάλλως να αιτιολογήσετε με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού μου το στερείτε. Σας παρακαλώ να μην υποπέσετε στο παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ έχετε και την έγκριση, κατά την εκλογή σας, της μεγάλης μερίδας της πλειοψηφίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε στο βήμα ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, όχι της ΝΔ».

«Φοβισμένη κυβέρνηση»

Έντονη είναι η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου: 

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της βουλής απαγόρευσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει.

Η ΝΔ δεν είναι ένα απλά χρεοκοπημένο κόμμα που προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα 340 εκ. που χρωστάει. Είναι μια φοβισμένη κυβέρνηση. Ειδικά μετά τις κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για τα απλήρωτα 10ωρα έχει κάθε λόγο να φοβάται. Να είναι σίγουροι όμως ότι η δημοκρατία θα νικήσει.

Σχετικά Άρθρα

5 Thoughts to “Πρωτοφανής ενέργεια: Ο πρόεδρος της Βουλής δεν έδωσε τον λόγο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!”

 1. CitizenMitsos

  Προς Δήμος αΣθενής: Να σε χαίρεται και σένα το ΚΚΕ!

 2. Δήμος Σθένης,

  Προς CitizenMitsos: https://youtu.be/XdOIlCjk5kY Άκουσέ το κι αν πάλι δεν το καταλαβαίνεις ψάξε το! Και κάτι άλλο. Το ότι η συγνώμη απευθυνόταν στο Candiadoc ελπίζω να το κατάλαβες. Για δε τους “εξυπνακισμούς” και πάλι αν δεν μπορείς να διακρίνεις τι πράγμα είναι μην τους επικαλείσαι τουλάχιστον. Όσο για τις αστικές μου αβρότητες… αν και δεν είμαι αστός μάλλον έχεις δίκιο. Ίσως με άλλη γλώσσα, τη λαϊκή θα έπρεπε να σου αποταθώ… αλλά δεν μου το επιτρέπει η πολιτική μου αβρότητα!
  Υ.Γ. Προφανώς και δεν έχω άλλο χρόνο για να εξακολουθήσω αυτήν την ανούσια συζήτηση, οπότε από εδώ και πέρα η επίλυση των απορροιών εναπόκειται στις απαντήσεις που δίνεις ο ίδιος για σένα και βολεύουν και ικανοποιούν τη .νόησή σου

 3. CitizenMitsos

  Προς Δήμος Σθένης:
  Γιώργος Λαμπρούλης (προεδρεύων): Είναι η δεύτερη φορά που έρχεστε στις ερωτήσεις! Θα δώσω τη θέση μου στον πρόεδρο της Βουλής.

  Είναι προφανές γιατί έδωσε τη θέση του στον Τασούλα ο Λαμπρούλης χωρίς να το ζητήσει καν ο Τασούλας. Άσε καλύτερα τα εξυπνακίστικα και τους χαρακτηρισμούς και άσε τις συγνώμες και τις δήθεν αστικές αβρότητες.

 4. Δήμος Σθένης

  Προς CitizenMitsos: Το ΚΚΕ τον χαίρεται τον πράγματι λαμπρό Λαμπρούλη του! Μη μου στεναχωριέσαι και μην αγχώνεσαι μη και σε πιάσει κανένας πόνος! Εσύ, φίλε, εκτός από τον αντικομουνισμό σου φαίνεται πως έχεις πρόβλημα ή με τα μάτια ή με την κατανόηση κειμένου. Γράφει λοιπόν στο παραπάνω κείμενο: “Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος έσπευσε να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της συνεδρίασης (προεδρεύων ως τότε ήταν ο Γ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ) Καταλαβαίνεις ή όχι τι αναφέρεται στο απόσπασμα; Αν δεν καταλαβαίνεις να πας και να κάνεις παρέα στον φασιστάκο αστυνομικό Μπαλάσκα που αυτός τουλάχιστον αναγνωρίζει πως “δεν καταλαβαίνει και είναι πρόβλημά του!”. Πρόσεχε λοιπόν και διάβαζε, άκου ή πληροφορήσου σωστά για να μην εκτίθεσαι τόσο βλακωδώς και εθελοκάκως και παραπληροφορείς σαν νεόφυτο γκεμπελάκι! Πριν σχολιάζεις και πετάξεις την εξυπνακιά σου διάβασε πιο προσεκτικά το κείμενο που θες να σχολιάσεις κι αν έχεις πρόβλημα κατανόησής του, ζήτησε από κάποιο μικρό βοήθεια. Δεν είναι ντροπή η αυτογνωσία της ανικανότητας κατανόησης και η ειλικρινής της ομολογία! Ντροπή και επικίνδυνη είναι η κρίση χωρίς γνώση!

  Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από την CANDIADOC, για το σχόλιό μου αλλά το ψεύδος και η αθλιότητα του σχολίου του κ. CitizenMitsos είναι προκλητικά εξοργιστικά!

 5. CitizenMitsos

  Λαμπρός ο Λαμπρούλης. Να τον χαίρεται το ΚΚΕ!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί