Ηράκλειο: Μετέφεραν νεφροπαθή στο Κέντρο Υγείας οι συγχωριανοί του, γιατί δεν επαρκούν οι οδηγοί ασθενοφόρων

Μετά από 2 ώρες έφτασε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο του Ηρακλείου!

«Ανάποδα» ολοταχώς… Καταφύγαμε στη ναυτική ορολογία, για να καταδείξουμε ότι, αντί για «πρόσω ολοταχώς», όπως θα ήταν το σωστό και το αναμενόμενο, δυστυχώς, πάμε πίσω!

Ο λόγος για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βιάννου, το οποίο, βρίσκεται σε ακινησία!

Ο λόγος; Δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλύψουν ολόκληρο το 24ωρο!!! Συνέπεια αυτής της δυσλειτουργίας είναι να μην υπάρχει πρωινή βάρδια! Σε περίπτωση λοιπόν που παραστεί ανάγκη μεταφοράς ασθενούς, θα πρέπει να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ, και το ασθενοφόρο θα έρθει από το Ηράκλειο ή, στην καλύτερη περίπτωση, από το Αρκαλοχώρι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε κάποιο επείγον περιστατικό, ναι μεν το νοσοκομειακό θα έρθει, αλλά, όταν μάλλον θα είναι αργά για τον ασθενή! Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα υπάρχουν όλοι κι όλοι πέντε οδηγοί, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε άδεια. Ο ένας μάλιστα εξ’ αυτών, βρίσκεται σε παρατεταμένη άδεια, λόγω λοχείας της συζύγου του, ενώ όπως μας είπαν άνθρωποι που ξέρουν καλά τα πράγματα, είναι άξια απορίας η απόφαση του Διευθυντή «να μετατάξει οδηγό σε άλλη εσωτερική θέση»!

Αξίζει να αναφερθεί πως, σήμερα το πρωί, χρειάστηκε η μεταφορά χρόνια νεφροπαθούς, και εξ’ ανάγκης, επιστρατεύτηκαν οι συγχωριανοί του και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, όπου τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετά από 2 ώρες έφτασε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο του Ηρακλείου!

Αψευδής μάρτυρας η φωτογραφία, όπου συγχωριανοί του ασθενούς τον μεταφέρουν από το σπίτι του πάνω σε μια καρέκλα, προκειμένου να τον επιβιβάσουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας! Όμως, και στο ιατρικό προσωπικό υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, καθώς, δυο γυναίκες ιατροί βρίσκονται σε άδεια εγκυμοσύνης, κάποια άλλη αποσπάσθηκε αναιτιολόγητα στα ΤΟΜΥ, ενώ το πρόβλημα οξύνεται επικίνδυνα καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις ιατρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Συνέπεια όλων των προεκτεθέντων είναι η κατανομή των εφημεριών να αφορά, όλους κι όλους, τέσσερεις γιατρούς, οι οποίοι εκτός από τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά, έχουν την ευθύνη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, όπως και των έξη περιφερειακών ιατρείων.

Σ’ όλα αυτά προστίθεται και ο πενταπλασιασμός του πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας με ό,τι εκείνο συνεπάγεται. Με άλλα λόγια, όπως σχολίαζαν κάτοικοι που έγιαναν μάρτυρες της μεταφοράς του νεφροπαθούς «αντί να προοδεύουμε γυρίζουμε πίσω, στην εποχή του υγειονομικού σταθμού και της μεταφοράς των ασθενών στις καρότσες των αγροτικών»!

Viannitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί