Νέα μήνυση γονέων σε διευθύντρια σχολείου στην Κρήτη για τα self tests

Σε μήνυση σε βάρος διευθύντριας λυκείου σε περιαστική περιοχή των Χανιών προχώρησαν γονείς που είναι αντίθετοι στην πραγματοποίηση self test στο παιδί τους! Η αγωγή εκδικάστηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Όταν ανακοινώθηκε η επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων στα σχολεία με απαραίτητη προϋπόθεση την πραγματοποίηση self test από τους μαθητές, οι γονείς παιδιού σε λύκειο περιαστικής περιοχής των Χανίων κατέθεσαν “δήλωση αντίρρησης πραγματοποίησης self test”.
Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, η διευθύντρια εξήγησε πως η νομοθεσία είναι σαφής και δεν προβλέπει δήλωση αντίρρησης στη διαδικασία. Το παιδί ήλθε την πρώτη ημέρα έναρξης μαθημάτων χωρίς χαρτί self test με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο. Η μητέρα που κλήθηκε να το παραλάβει ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη όπως και έκανε καταθέτοντας αγωγή, ενώ η διευθύντρια επισήμανε πως είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία και τη σχετική ΚΥΑ που είναι ξεκάθαρη ως προς την υποχρεωτικότητα των self test.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο με τα δύο μέρη να τα καταθέτουν τα σχετικά έγγραφα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Σημειώνεται πως ανάλογο αίτημα αντίρρησης έχει κατατεθεί και σε γυμνάσιο της περιοχής από γονέα. Πάντως, ήδη μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας, τα πρώτα «λουκέτα είχαν μπει σε τμήματα σχολείων όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Ειδικότερα, σε αναστολή λειτουργίας και τηλεκπαίδευση, είχαν περάσει το λύκειο Κολυμπαρίου (τμήματα της γ’ τάξης), γενικό λύκειο Νέας Κυδωνίας (τμήματα της γ’ τάξης) το γενικό λύκειο Βάμου (τμήματα Α3 και Β2) και 3ο γενικό λύκειο Χανίων (τμήματα της Β’ τάξης).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί