Απολύθηκε και συνδικαλιστής από τον ΟΤΕ – Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσφεύγει η ΟΜΕ – ΟΤΕ

Η έκτη απόλυση στον ΟΤΕ αφορά συνδικαλιστή και έρχεται σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο εργατικός νόμος.

Ο απολυθείς είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την Αυγή.

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απολύσεις εργαζομένων του Οργανισμού, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ.

Δείτε επίσης: Μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΟΤΕ γράφει η Διοίκηση: Ομάδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 21 Δεκεμβρίου με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στον απόηχο απολύσεων εργαζομένων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσφεύγει η ΟΜΕ – ΟΤΕ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) αναμένεται να προσφύγει άμεσα (ίσως και σήμερα) η ΟΜΕ – ΟΤΕ καταγγέλλοντας τη διοίκηση του ΟΤΕ για κατάφωρη παραβίαση του συνδικαλιστικού Νόμου 1264/82. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομοσπονδία εργαζομένων θα καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας, πέρα από μια σειρά παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, και την παραβίαση μιας σειράς συγκεκριμένων άρθρων της ισχύσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνουν συνδικαλιστικές πηγές στην «Αυγή», η διοίκηση τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε (νέες) προσλήψεις εργολαβικών εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα μεταθέτει εκδικητικά υπαλλήλους που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ομαδικές απολύσεις

Όπως είναι γνωστό, η διοίκηση του ΟΤΕ παραμονή της Πρωτοχρονιάς προχώρησε στην απόλυση των έξι φυλάκων με το αιτιολογικό ότι αρνήθηκαν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ – ΟΤΕ κατήγγειλε τις ομαδικές απολύσεις σημειώνοντας: “Είναι μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του η διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση. Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!

Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος Δ.Σ.

Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους διδάσκοντάς τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.

Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση”.

ΟΤΕ εργολάβων!

Μιλώντας (παραμονή Πρωτοχρονιάς) στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 ο Βασίλης Βάκος, γενικός γραμματέας της ΟΜΕ – ΟΤΕ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ΟΤΕ με τις ευλογίες της διοίκησης περνάει στα χέρια των εργολάβων!

Όπως εξήγησε, και με βάση όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, δρομολογείται η μετεξέλιξη της εταιρείας και το νέο μοντέλο θα απαρτίζεται από τη μητρική εταιρεία που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά και όλα τα άλλα θα είναι εργολαβικές εταιρείες με υπαλλήλους χωρίς δικαιώματα. «Αυτό σημαίνει αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους, χωρίς δομημένα συλλογικά δικαιώματα» εξήγησε ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ – ΟΤΕ, προσθέτοντας ότι όλα αυτά σχεδιάζονται με δεδομένη την κερδοφορία της εταιρείας, η οποία τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει ανέβει κατά 88%!

Ακόμα ο Β. Βάκος σημείωσε ότι, παρά τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και μάλιστα σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας, «αυτό δεν έχει καν ακουστεί παρά σε πολύ λίγα ΜΜΕ».

Αναφερόμενος στην εμπλοκή με το θέμα της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) τόνισε ότι «η διοίκηση δεν υπογράφει ΣΣΣ και δεν διαπραγματεύεται παρά μόνο με τους δικούς της όρους». Όπως εξήγησε, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχει διαρρηχτεί η σχέση εμπιστοσύνης από την πλευρά των εργαζόμενων, οι οποίοι τήρησαν κατά γράμμα όλες τις υποχρεώσεις τους, ενώ «η διοίκηση του Οργανισμού αθετεί εδώ και οκτώ χρόνια τις υποσχέσεις της, είτε ρητές, είτε γραπτές».

ΟΜΕ: Επιτελική ανικανότητα!

Να σημειωθεί ότι με απόφαση της ΟΜΕ – ΟΤΕ παραμονή Πρωτοχρονιάς αποδεσμεύτηκε προσωπικό του Οργανισμού που απεργούσε προκειμένου να συνδράμει και στην αποκατάσταση βλαβών που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι «με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και την παροιμιώδη ανικανότητα του ‘επιτελικού κράτους’ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αποδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία της, αποδεσμεύει προσωπικό από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να συνδράμει στην αποκατάσταση των βλαβών στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί