Έγκλημα στα Τέμπη: Νέα μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων κατά πολιτικών προσώπων

Συμπληρωματική μήνυση κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, καταθέτουν σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων, ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Η μήνυση θα στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Αυτό το οποίο ουσιαστικά προστίθεται είναι ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

«Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη… Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος Τεμπών κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Στην μηνυτήρια αναφορά τους τονίζουν, ότι ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων. Στόχος, όπως τονίζουν, είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Δώδεκα μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο ανθρώπινος παράγοντας συντρέχει και σήμερα. Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα, δεν έχει φτιάξει τίποτα. Ίσως ο ανθρώπινος παράγοντας να αφορά τους υψηλά ιστάμενους, αυτούς που διόρισαν όποιους διόρισαν, αυτούς που δεν έφτιαξαν τα συστήματα ασφαλείας», τόνισε ο Χ. Κωνσταντινίδης «στο Κόκκινο».

«Καταθέτουμε συμπληρωματική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας -που κατόπιν θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών- για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην διατάραξη ασφάλειας. Αφορά κυρίως τα δύο στελέχη της Hellenic Train για την τηλεδιοίκηση που δεν υπήρχε και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί