Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Το άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων παράλληλα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου φαίνεται πως προκρίνει η κυβέρνηση, αν και ανακοινώσεις τόσο για το ενδεχόμενο ανοίγματος της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους όσο και για άλλα θέματα, όπως οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο για να κάνει τις εισηγήσεις της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τα μέσα Μαΐου, όταν και ξεκινά η τουριστική δραστηριότητα, ως χρονικό ορόσημο για την έναρξη της επιστροφής στους ρυθμούς της κανονικότητας, κατά την ομιλία του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις».

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος. Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Παράλληλα, κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας, και τόνισε ότι αυτή η αισιοδοξία τεκμηριώνεται από την εξαιρετικά υψηλή εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η Ελλάδα, ειδικά στους κύκλους των ξένων επενδυτών.

«Είμαι αισιόδοξος, διότι, εκμεταλλευτήκαμε την περίοδο της πανδημίας για να δρομολογήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική», είπε μεταξύ άλλων την ώρα που προωθεί νομοσχέδιο – «οδοστρωτήρα» για τα εργασιακά.

Τέλος, για άλλη μια φορά δεν παρέλειψε να θριαμβολογήσει ότι η χώρα τα πάει καλύτερα από άλλες, παρότι στις αρχές Απριλίου η Ελλάδα βρισκόταν στη 14η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 12η στην ευρωζώνη σε απόλυτο αριθμό θανάτων λόγω Covid-19.

«Και είμαι, επίσης, αισιόδοξος διότι η Ελλάδα σε πείσμα κάποιων που προέβλεπαν τα χειρότερα τελικά -καθώς μπορούμε πια να κάνουμε με αρκετή ασφάλεια έναν απολογισμό του πως διαχειρίστηκαν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την πανδημία- τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί