Ευρωκοινοβούλιο: Κόλαφος για Μητσοτάκη σε σχέση με την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Ηχηρό «χαστούκι» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί η δημοσίευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, καθώς υιοθετεί πλήρως τα ευρήματα της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατατάσσουν την χώρα μας στον πάτο της ΕΕ. Μάλιστα η ανάρτηση έρχεται μία μόλις μέρα μετά το φιάσκο του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου έχασε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε σχετικά από γνωστό Αμερικανό δημοσιογράφο.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Ελευθερία του Τύπου 2021: Πώς βαθμολογούνται οι χώρες της ΕΕ; (infographics)».

Δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το κείμενο ξεκινά με την πρόταση «μάθετε πώς βαθμολογούνται οι χώρες στην ΕΕ και στον κόσμο για την ελευθερία του Τύπου το 2021 και πώς εξελίχθηκε η κατάσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια». Στη συνέχεια παρατίθεται ο αποκαλυπτικός χάρτης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, με τη χώρα μας να βρίσκεται τελευταία.

Χάρτης για την Ελευθερία του Τύπου

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός στη συνομιλία που είχε με τον David Ignatius, επιχείρησε να απαξιώσει την έκθεση των Ρεπόρερ Χωρίς Σύνορα, λέγοντας το εξής:

Δείτε: Η αμηχανία Μητσοτάκη τη στιγμή που Αμερικανός δημοσιογράφος τον ρωτά για την Ελευθερία του Τύπου  (Βίντεο)

«Καταρχάς, αν αναφέρεστε στον δείκτη που δημοσίευσε μια γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, διαφωνώ κατηγορηματικά με τα συμπεράσματα και τη μεθοδολογία της συγκεκριμένης κατάταξης. Είμαστε μια ελεύθερη δημοκρατία. Αν κοιτάξετε απλά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα, θα καταλάβετε ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφημερίδες μάς ασκούν δριμεία κριτική. Είμαστε μια χώρα όπου ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει οτιδήποτε και να μην διωχθεί γι’ αυτό, αντιθέτως έχει απόλυτη ελευθερία να εκφράσει το παράπονό του. Άρα διαφωνώ ριζικά με αυτές τις αξιολογήσεις. Και αν ρίξετε απλώς μια ματιά στο τι συμβαίνει με το τοπίο των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, πιστεύω ότι επιβεβαιώνει αυτό που λέω».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί