Αρνητική η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε περαιτέρω άνοιγμα

«Πάγος» από την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στα σχέδια για άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, αφού η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη και πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής λένε «όχι» στην επαναλειτουργία των εμπορικών πολυκαταστημάτων και των κέντρων αισθητικής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των φροντιστηρίων δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζήτησης.

H εισήγηση της Επιτροπής είναι αναμενόμενη λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας και της αφόρητης πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ με τα νοσοκομεία να βρίσκονται υπό απόλυτο καθεστώς ασφυξίας.

Και έρχεται μετά το χθεσινό διπλό ρεκόρ διασωληνωμένων και νεκρών, που έφτασαν τους 819 και τους 9.239, αντίστοιχα, καθώς ακόμα 104 συμπολίτες μας κατέληξαν σε μία μόλις μέρα.

Ωστόσο, την απόφαση θα πάρει κυβέρνηση που πιέζει για χαλάρωση των μέτρων και επιμένει να πάρει το ρίσκο, παρά τις προειδοποιήσεις για μεγαλύτερη αύξηση των «μαύρων» αριθμών και νέο πισωγύρισμα.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή προειδοποίηση του ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη, για «εβδομάδα Παθών διαρκείας». «Κάθε άνοιγμα αποτελεί κίνδυνο για επιβάρυνση της κατάστασης» τόνισε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι μόνο αν πέσουν τα κρούσματα κατά το ήμισυ, στις 2.000 από τις 4.000, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και κυρίως, για καλό καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί