Χαιρετισμός του Μ. Συντυχάκη για τις σημερινές κινητοποιήσεις για τους δασικούς χάρτες

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τους δασικούς χάρτες, που διοργανώνει το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, σήμερα Δευτέρα 5 Απρίλη, ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Χαιρετίζουμε τους αγώνες του οργανωμένου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο, ενάντια στους δασικούς χάρτες. Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν κάθε λόγο να κινητοποιούνται ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, που συνεχίζει τις νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τη συγκέντρωση της γης στα χέρια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος και των λαϊκών στρωμάτων και του περιβάλλοντος.

ΕΕ, Κυβέρνηση και αστικά κόμματα, τοπική και περιφερειακή διοίκηση, παρά τις γκρίνιες για «λάθη» στους δασικούς χάρτες, βιάζονται -και λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων- να προχωρήσει το ξεκαθάρισμα στη γη, ώστε να «τρέξουν» οι επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες να δυναμώσουν τον οργανωμένο συλλογικό κοινό αγώνα με τους εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να βαδίσουν σε κοινό συντονισμό και να βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, το σύστημα που -για τα κέρδη των λίγων- τους στερεί και τον κλήρο γης τους και το δικαίωμα σε ζωή, υγεία, δουλειά, συνολικά το δικαίωμα κάλυψης των σύγχρονων αναγκών.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί