«Κοροϊδία τα 1.000 ευρώ δεν είμαστε επαίτες»

Οργή εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη. Κάνουν λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης και ζητούν αναθεώρηση των μέτρων του lockdown

«Μας κοροϊδεύουν, κοροϊδεύουν τη μικρή επιχειρηματικότητα» και «δεν είμαστε επαίτες» υποδέχθηκε ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης που άκουσε με οργή τα «ψίχουλα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως αποζημίωση για το συνεχιζόμενο lockdown του λιανεμπορίου.

Στην Πάτρα, όπως αναφέρουν μάλιστα ο Στέλιος Πέτρας κατά την επίσκεψή του την Κυριακή, κατά την οποία αποδοκιμάστηκε από εμπόρους και πολίτες, τους υποσχέθηκε ότι θα ανοίξουν με για μια εβδομάδα με click away καθώς και ότι θα υπάρξει έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Οι καταστηματάρχες που έσπευσαν να προμηθευτούν εμπόρευμα και ξαφνικά είδαν την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου να αλλάζει για την περιοχή τους, έβαλαν κηδειόχαρτα και μαύρες σημαίες στα μαγαζιά τους και σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας τα άνοιξαν χωρίς, όμως, να επιτρέπουν την είσοδο πελατών.

Στα κάγκελα έχουν βγει και οι έμποροι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οι έμποροι στην Πολίχνη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις απαιτώντας να αρθεί η απαγόρευση. Μεταξύ άλλων, κρέμασαν μαύρα πανιά σε σχοινιά που τοποθέτησαν κατά μήκος των πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματά τους, ενώ ορισμένοι ανέβασαν ρολά και άναψαν φώτα στις βιτρίνες τους, χωρίς ωστόσο να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό.

Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου, Κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», εξέφρασε την οργή του για την απόφαση να εξαιρεθούν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ενώ αναφερόμενος στην αποζημίωση της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαστε επαίτες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί