Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν οι συνήγοροι του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητώντας εκεί να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λαμίας, το οποίο είχε δηλώσει αναρμόδιο επί του ζητήματος.

Το αίτημα θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα, ωστόσο όχι απαραίτητα εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απεργός πείνας και δίψας ζητά από το Ακυρωτικό Δικαστήριο την  έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση της γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου και την αναστολή και ακύρωση της ίδιας απόφασης. Η πλευρά Κουφοντίνα αναφέρεται και στο νόμο 4760/2020 χαρακτηρίζοντας τον αντισυνταγματικό, καθώς τίθενται περιορισμοί στις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία τους ή την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου.

Αντίθετα, ως μοναδικό κριτήριο θεωρεί ότι εμφανίζεται η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Τέλος, οι συνήγοροι του επισημαίνουν ότι η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, ενώ για την έκδοσή της γίνεται επίκληση σε άσχετα έγγραφα που δεν αφορούν το ζήτημα των  μεταγωγών.

Όπως τονίζεται δε, η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίτα στις φυλακές Κορυδαλλού έλαβε χώρα μόνο γραφειοκρατικά, αφού ο ίδιος ποτέ δεν μετέβη ποτέ, για να είναι δυνατή η αιτιολόγηση της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί