Κατόπιν εορτής αποφασίζουν νέα μέτρα «ασπιρίνες»

Εδώ και εβδομάδες οι επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το «έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Αττικής με τις εφεδρείες των ΜΕΘ να εξαντλούνται αυθημερόν.

Δείτε: Στην «εντατική» το ΕΣΥ: Η έκρηξη των κρουσμάτων έχει εξαντλήσει τις τελευταίες εφεδρείες σε ΜΕΘ στην Αττική

Έτσι κατόπιν εορτής και ενώ για το τρίτο και πιο σφοδρό κύμα του κορονοϊού είχαν προειδοποιήσει εδώ και πολλές εβδομάδες όλοι οι επιστήμονες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του αποφάσισαν την, δήθεν, ενίσχυση του ΕΣΥ με μέτρα «ασπιρίνες» και στην ουσία με τον αποκλεισμό όλων των μη covid ασθενών από τις κοινές κλίνες και τις ΜΕΘ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσον αφορά στη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ, αναμένεται η ανάπτυξη 70 κλινών ΜΕΘ με στόχο να φτάσουν τις 340 και με τη διακοπή της διακομιδής ασθενών με κορονοϊό από άλλους νομούς στην Αττική.

Στο σχέδιο εντάσσεται και η μετατροπή του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ σε αποκλειστικά για non Covid περιστατικά προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στα άλλα νοσοκομεία.
Παράλληλα τώρα αποφάσισαν να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες σε Χαλκίδα, Κόρινθο και Λιβαδειά.

Την Τετάρτη αναμένεται να συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα με τα μηνύματα να είναι απογοητευτικά αφού το ιικό φορτίο στα λύματα δεν πέφτει και οι εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού παραμένουν πολλές και πολύ ισχυρές.

Επί της ουσίας τα μέτρα του lockdown δεν έχουν αποδώσει γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες οι οποίοι ζητούν την επανεξέταση του μείγματος των μέτρων.

Δείτε ακόμη: Θωμαΐδης: Καμία μείωση στο ιικό φορτίο από το lockdown

Στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού χωρίς να γίνει μέχρι στιγμής γνωστό προς ποια κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί