Ο Τραμπ δηλώνει «παρών» με ομιλία σε συνέδριο υπερσυντηρητικής οργάνωσης

Την πρώτη του πολιτική ομιλία από τις 20 Ιανουαρίου, που έπαψε να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, θα κάνει απόψε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιθυμεί να δείξει ότι είναι ισχυρός και «παρών» στα πολιτικά πράγματα της χώρας και ότι παραμένει ενεργός μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στο συνέδριο της Πολιτικής Συντηρητικής Δράσης (CPAC) θα συμμετάσχουν άτομα από τα πλέον συντηρητικά τμήματα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ στα «ατού» του Ντόναλντ Τραμπ είναι και δημοσκόπηση που τον φέρνει να έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, προετοίμασε για μια «ομιλία με ήπια ενέργεια, η οποία θα ενισχύσει τη θέση του και την πρότασή του για μια Μέγα-Αμερική και ένα τέτοιο κίνημα που θα σαρώσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα».

Η CPAC είναι πολύ ισχυρή στους υπερσυντηρητικούς κύκλους του κόμματος, ενώ από το 2017 στηρίζει αναφανδόν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό το συνέδριο δείχνει, σύμφωνα με τους αναλυτές ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κινείται πέρα και μακριά από τις ρίζες του και ότι ψάχνει ερείσματα στο ακροδεξιό ακροατήριο. Ήδη οι ομιλητές έχουν αναφερθεί με οργή ενάντια «στην ακυρωτική κουλτούρα», τον ριζοσπαστικό σοσιαλισμό και τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ενώ στήριξαν τις καταγγελίες Τραμπ περί εκλογικής νοθείας και «κλοπής» των ψήφων, αθωώνοντάς τον για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Επίσης η CPAC κάνει σκληρή προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση του τέως προέδρου μέσα στο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, παρά το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να το οδηγήσει σε νίκη στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και παρά τις δύο δίκες με το αίτημα της καθαίρεσης στο Κογκρέσο.

Ο ηγέτης της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης, που ελέγχει τη CPAC, δήλωσε στην Washington Post ο΄τι «αν και ο Τραμπ έκανε μόνο μια θητεία, οι Ρεπουμπλικάνοι τον θεωρούν εξαιρετικά επιτυχημένο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα της θητείας του ήταν ευχάριστη, αλλά βλέποντας με πολιτική προοπτική, πέτυχε τα περισσότερα από όσα υποσχέθηκε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί