Όταν βρέχει, το αεροδρόμιο Ηρακλείου… πλημμυρίζει – Στη Βουλή από τον ΣΡΙΖΑ – ΠΣ το θέμα

φωτο: Hellas Journal

Στη Βουλή ο κίνδυνος πλημμύρας του Αεροδρομίου Ηρακλείου από τον Νίκο Ηγουμενίδη

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης μετά την τελευταία πλημμύρα στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» που έβγαλε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο και προκάλεσε αναστάτωση και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Δείτε:

Κλειστό επί ώρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου, λόγω της κακοκαιρίας

Απευθυνόμενος στους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και Εσωτερικών, ο βουλευτής τονίζει ότι «η πρόσφατη φονική καταιγίδα ανέδειξε το μείζον ζήτημα της προστασίας του νυν αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο από τον κίνδυνο πλημμύρας. Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, ο τροχόδρομος, η πίστα, ο διάδρομος του αεροδρομίου αλλά και τα εμπορικά καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ μέχρι και το τηλεφωνικό κέντρο σταμάτησε με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε επικοινωνία του επιβατικού κοινού, την ώρα που δεκάδες πτήσεις έμεινα στον αέρα και προωθούνταν σε Αθήνα, Ρόδο, Κω και Χανιά».

Την ερώτηση συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης, Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Μανόλης Θραψανιώτης, και επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα είναι επιτακτικό να λυθεί το πρόβλημα των ομβρίων υδάτων της Ικάρου από όπου πρέπει να συλλέγονται τα όμβρια με ανεξάρτητο αγωγό και να κατευθύνονται στη θάλασσα, και ότι το ζήτημα έχει τεθεί επανειλημμένως αλλά ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση.

Ρωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν για να μην επαναληφθεί εκ νέου το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να κινδυνεύει να πλημμυρίσει και να διακοπεί η λειτουργία του;

2.            Έχει εξεταστεί η λύση του αγωγού για τη συλλογή των ομβρίων υδάτων, που προτείνεται επίσης από τον αερολιμενάρχη, και ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την υλοποίησή του ώστε να μην καταλήγουν τα ύδατα στο νυν αεροδρόμιο;

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς 

Υποδομών & Μεταφορών

Εσωτερικών

Θέμα: Επίλυση του ζητήματος για την ομαλή λειτουργία του νυν αεροδρομίου

Το μείζον ζήτημα της προστασίας του νυν αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο από τον κίνδυνο πλημμύρας ανέδειξε η πρόσφατη φονική καταιγίδα που έπληξε το Νομό Ηρακλείου. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι χώροι του αεροδρομίου πλημμύρισαν και σταμάτησε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η λειτουργία του ίδιου του αεροδρομίου το οποίο αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε επισκεψιμότητα της χώρας καθώς και «βιτρίνα» για τον τουρισμό μας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, ο τροχόδρομος, η πίστα, ο διάδρομος του αεροδρομίου αλλά και τα εμπορικά καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ μέχρι και το τηλεφωνικό κέντρο σταμάτησε με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε επικοινωνία του επιβατικού κοινού, την ώρα που δεκάδες πτήσεις έμεινα στον αέρα και προωθούνταν σε Αθήνα, Ρόδο, Κω και Χανιά.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα είναι επιτακτικό να λυθεί το πρόβλημα των ομβρίων υδάτων της Ικάρου από όπου πρέπει να συλλέγονται τα όμβρια με ανεξάρτητο αγωγό και να κατευθύνονται στη θάλασσα. Το ζήτημα έχει τεθεί επανειλημμένως αλλά ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση.

Σε συνέχεια των παραπάνω, 

Ερωτώνται ο αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν για να μην επαναληφθεί εκ νέου το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να κινδυνεύει να πλημμυρίσει και να διακοπεί η λειτουργία του;
  2. Έχει εξεταστεί η λύση του αγωγού για τη συλλογή των ομβρίων υδάτων, που προτείνεται επίσης από τον αερολιμενάρχη, και ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την υλοποίησή του ώστε να μην καταλήγουν τα ύδατα στο νυν αεροδρόμιο;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Ηγουμενίδης Νίκος

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

Βαρδάκης Σωκράτης 

Θραψανιώτης Μανόλης

Μαμουλάκης Χάρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί