Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Μαζική πορεία με σύνθημα «κανένας νεκρός απεργός πείνας» πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, πάνω από 1.000 διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΕΦ.ΣΥΝ.

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία των 1000+ δικηγόρων και οργανώσεων – συλλογικοτήτων της Αριστεράς και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι.

Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πλέον διανύει την 51η ημέρα απεργία πείνας και 6η μέρα απεργία δίψας, ενώ από χθες το βράδυ δήλωσε πως σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων του αρνείται τη διαδικασία της ανάνηψης.

ΕΦ.ΣΥΝ.
ΕΦ.ΣΥΝ.

Το κάλεσμα

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού) εδώ και 5 ημέρες, οι ώρες λιγοστεύουν και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Αυτή η εγκληματική  κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. 

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 27/2, 12.00 μ – για να απαιτήσουμε την ύστατη αυτή ώρα:

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση απηύθυνε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «μετά από 50 μέρες απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά». «Να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να καταλύσει το κράτος δικαίου, να αμφισβητήσει την αυταξία της ανθρώπινης ζωής και να οδηγήσει στο θάνατο του πρωτου απεργό πείνας», τονίζει επίσης.

Πληθαίνουν οι φωνές της λογικής

Συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές της λογικής για το δίκαιο αίτημα  του Δ. Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει άλλωστε ο νόμος που ψήφισε η Ν.Δ., απέναντι στην κυβέρνηση που επιμένει να κωφεύει στην έκκληση εκατοντάδων νομικών, κομμάτων, διανοουμένων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και προσωπικοτήτων και ευρωβουλευτών εκτός Ελλάδας.

Χθες, αντιπροσωπεία δικηγόρων, αποτελούμενη από τους Αλέκα Ζορμπαλά, Θανάση Καμπαγιάννη, Κώστα Παπαδάκη, Δημήτρη Σαραφιανό και Θεόδωρο Συμεωνίδη επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έθεσε υπόψη της την κρισιμότητα της απεργίας πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενημερώνοντας για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις.

Ήταν μια πρωτοβουλία που αποσκοπούσε «στην ενεργοποίηση της ανώτατης εισαγγελικής αρχής της χώρας προκειμένου, όπως της ζητήσαμε, να λάβει κατεπειγόντως άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στα όρια των νομίμων αρμοδιοτήτων της για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας χωρίς να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση και σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του, σεβόμενη τη βούληση και την προσωπικότητά του» επισήμαναν οι δικηγόροι. Η αντεισαγγελέας τούς διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το ζήτημα και έχοντας λάβει και την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα επιληφθεί.

Σήμερα ο δικηγόρος Θέμης Σοφός και μέλος ενος «βωβού» ΔΣ του ΔΣΑ, σε αντίθεση με άλλα ΔΣ δικηγορικών συλλόγων της χώρας και χιλιάδων δικηγόρων απευθύνεται για δεύτερη φορά, την ύστατη στιγμή, στην «κωφεύουσα πολιτεία».

Όργιο βίας κατά πολιτών και δημιοσιογράφων

Τον τραυματισμό επτά φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφων εξαιτίας επίθεσης που δέχθηκαν από αστυνομικούς το απόγευμα της Παρασκευής καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, έχοντας την υποστήριξη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και της ΕΣΗΕΑ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν χημικά, ασπίδες και γκλομπ τόσο εναντίον διαδηλωτών όσο και δημοσιογράφων, στη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας σε συμπαράσταση προς τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί