Την Πέμπτη η παγκρήτια συγκέντρωση των αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘Νίκος Καζαντζάκης’, με αιτήματα τους εργάτες γης και το κόστος παραγωγής.

Δείτε: Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης για τους εργάτες γης και το κόστος παραγωγής

Οι αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης προχωρούν σε κινητοποιήσεις, όπως προειδοποιούσαν τους τελευταίους μήνες, καθώς η δραματική έλλειψη σε εργατικό δυναμικό στον πρωτογενή τομέα, συνεχίζει να υφίσταται.

«Η κινητοποίηση είναι μονόδρομος για τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, καθώς έπειτα από τόσους μήνες προσπαθειών, η κυβέρνηση αρνείται να θέσει σε άμεση προτεραιότητα τα προβλήματά μας», αναφέρουν οι αγροτικοί σύλλογοι Τυμπακίου, Σητείας, Σελίνου και Ιεράπετρας, τονίζοντας ότι το θέμα των εργατών γης αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής, είναι προβλήματα που καίνε τον πρωτογενή τομέα.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του αερολιμένα Ηρακλείου ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η διαμαρτυρία γίνεται εν μέσω τουριστικής περιόδου, αλλά το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: “Χωρίς πρωτογενή τομέα, δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία”.

Η ανακοίνωση:

Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στον χώρο του αερολιμένα Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Η κινητοποίηση είναι μονόδρομος για τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, καθώς έπειτα από τόσους μήνες προσπαθειών, η κυβέρνηση αρνείται να θέσει σε άμεση προτεραιότητα τα προβλήματα που καίνε τον πρωτογενή τομέα.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ και ΚΌΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ είναι τα ζητήματα που οδηγούν σε κατάρρευση τον αγροτικό -κτηνοτροφικό κλάδο.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ : αγρότες, κτηνοτρόφοι, ελαιοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι, αμπελουργοί, αλιείς και ΟΛΟΙ όσοι εμπλέκονται άμεσα και έμμεσα με τον αγροτικό τομέα να παρευρεθούν στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Αγροτικοί Φορείς της Κρήτης.

Η κινητοποίηση γίνεται εν μέσω τουριστικής περιόδου , αλλά το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο:

Χωρίς πρωτογενή τομέα, δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία“.

Σημείωση:

Για τις κατά τόπους προ-συγκεντρώσεις και λεπτομέρειες ,θα ακολουθήσει ενημέρωση τις επόμενες μέρες.

Εκ των Δ.Σ.

Α.Σ. Σητείας Λασιθίου – Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος 

Α.Σ. Σελίνου Χανίων – Πρ. Χαλκιάς Γεώργιος)

Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου – Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ 

Α.Σ. Ιεράπετρας Λασιθίου – Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης

Η προσυγκέντρωση στην Ιεράπετρα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κινητοποίησης, ο χώρος προ-συγκέντρωσης στην Ιεράπετρα είναι οι Ελαιοδεξαμενές (στην έξοδο της πόλης) στις 10:00 το πρωί.
Η μετάβαση θα διεξαχθεί με αυτοκινητοπομπή και καλούμε όλους τους αγρότες / κτηνοτρόφους αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας από Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό να δώσει δυναμικό παρόν.

Επίσης , όσοι επιθυμούν να μεταβούν με λεωφορείο να το δηλώσουν στα γραφεία του Συλλόγου.
Στόμιο Νέας Ανατολής / 2842041335/ 8:00-13:00.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί