Επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα: Ζητά συνάντηση για την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής την Τετάρτη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή που απέστειλε το μεσημέρι της Τρίτης, κατηγορώντας τόσο τον Κωνσταντίνο Τασούλα όσο και την κυβέρνηση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που μετατρέπει την πανδημική κρίση σε ευκαιρία.

Στην επιστολή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως η αντιπολίτευση μπορεί να συναίνεσε στην επιβολή έκτακτων περιοριστικών μέτρων, όμως, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία «προκειμένου η κυβερνητική πλειοψηφία να επιχειρεί συνειδητά να υποβαθμίσει προς όφελός της την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Επ΄ αυτού, στάθηκε σε τέσσερα σημεία. Πρώτον, στην κατάθεση και ψήφιση τροπολογιών «της τελευταίας στιγμής σε άσχετα νομοσχέδια και μάλιστα σε καίριας σημασίας ζητήματα, όπως επί παραδείγματι η εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων ΑΕΙ με αποφοίτους κολεγίων τριετούς φοίτησης». Δεύτερον, «στην τακτική του πρωθυπουργού να μην απαντά στην ώρα του πρωθυπουργού σε επίκαιρες ερωτήσεις ή να επιλέγει να τις αποφύγει με την επιλογή της διαδικασίας των ανακοινώσεων προς το σώμα». Τρίτον, στον καταιγισμό νομοσχεδίων και «ρουσφετολογικών τροπολογιών» που συχνά αντιμετωπίζουν οι βουλευτές, «εξαναγκαζόμενοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως και πολλές φορές χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση των γραφείων τους». Τέταρτον, ο κ. Τσίπρας κρίνει ως «κορυφαίο κρούσμα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς» την -κατά τα λεγόμενά του- απαράδεκτη απόφασή του Κ. Τασούλα να μην ορίσει ημέρα συζήτησης του από 23 Δεκεμβρίου αιτήματός για τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για το «μείζον θέμα της συρρίκνωσης της Δημοκρατίας, επ αφορμή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Ενόψει της θεσμικής σας υποχρέωσης να διασφαλίζετε την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εργασιών της Βουλής, ευελπιστώ ότι και ο ίδιος κατανοείτε ότι το κοινοβουλευτικό έργο δεν μπορεί να γίνει ακορντεόν και δε μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από την καραντίνα, ανάλογα με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης» σημειώνει και καταλήγει ζητώντας από τον Κ. Τασούλα να συναντηθούν αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή προκειμένου να του εκθέσει εκ του σύνεγγυς τις παρατηρήσεις του.

Η επιστολή:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί