Θραψανιώτης: Ούτε ένα εμβόλιο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας, κατατέθηκε σήμερα 4.2.2021 από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Μανόλη Θραψανιώτη, έπειτα από επιστολή του  Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, με θέμα την κατεπείγουσα αποστολή εμβολίων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του COVID 19 στον ομώνυμο Δήμο. 

Παρά τις γενικές κυβερνητικές εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις πως η χώρα μας θα έχει περισσότερα εμβόλια από αυτά που χρειάζεται, στην πράξη γινόμαστε μάρτυρες μεγάλων καθυστερήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία των πολιτών τοπικά, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Μέχρι τώρα, θλιβερή πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός πως όσα εμβόλια χρειάζονται, έχουν μόνο όσοι βρίσκονται κοντά στο κυβερνητικό περιβάλλον.  

Είναι όμως επιτακτική ανάγκη να γίνει ό,τι χρειαστεί για να εμβολιαστεί το γρηγορότερο και με ασφάλεια κάθε πολίτης, πράγμα που επιβάλλει το άνοιγμα της συζήτησης  για τις πατέντες των εμβολίων  προς όφελος της δημόσιας υγείας και όχι των συμφερόντων των μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών εταιριών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναλυτικά η Αναφορά:

                               Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

                                                     ΑΝΑΦΟΡΑ

                                      Για  τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:  «Κατεπείγον αίτημα αποστολής εμβολίων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του COVID 19 στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου».

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου με θέμα το «Κατεπείγον αίτημα αποστολής εμβολίων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του COVID 19 στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου». 

Η επιβεβαίωση από τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων κ.Τσιόρδα  ότι η μετάλλαξη του ιού επικρατεί στα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Λασίθι, καθιστά επιτακτική την άμεση λήψη μέτρων, εμβολιασμού των κατοίκων. Πράγμα που δεν συμβαίνει  στον Δήμο Οροπεδίου, λόγω του ότι τα εμβόλια δεν έφτασαν ποτέ εκεί.

Ο Δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου  κ. Στεφανάκης Ιωάννης με την επιστολή του εκφράζει τους φόβους και την ανησυχία του ενώ ταυτόχρονα  επισημαίνει την ολιγωρία των υπευθύνων.

Αναφέρει στη επιστολή ότι είναι τουλάχιστον ακατανόητο σε ένα Δήμο που το 49,6%  των κατοίκων του είναι υπερήλικες άνω των 75 ετών, να μην έχει φτάσει ούτε μία δόση του εμβολίου κατά του COVID.

Επισημαίνει ότι είναι ακατανόητο επίσης σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη» Αυξημένου κινδύνου και το κοντινότερο νοσοκομείο, αυτό του Αγίου Νικολάου απέχει 55χλ. να  αφήνονται οι πολίτες ακάλυπτοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχει πληγεί πρόσφατα και από καιρικά φαινόμενα  και βρίσκεται σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. 

Αν και ο λόγος που δεν έφτασε το εμβόλιο στην περιοχή δεν είναι κατανοητός, με δεδομένο  ότι υπάρχει η προβλεπόμενη υποδομή στο κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων για τον εμβολιασμό, συν όλα τα παραπάνω, το αίτημα του Δήμου για άμεσο εφοδιασμό του εμβολίου για προφύλαξη της υγείας των  υπέργηρων κατοίκων και αποφυγή τυχόν θανατηφόρων περιστατικών πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί