Στο Οροπέδιο Λασιθίου, το 1975 – Δείτε το βίντεο

Στο φως ένα σπάνιο βίντεο με το Οροπέδιο Λασιθίου το 1975 φέρνει το κανάλι Aylon Film Archives από το αρχείο Ν. Αθανασόγλου.

Βρισκόμαστε στο οροπέδιο του Λασιθίου στην Κρήτη όπου κατά την υπέροχη διαδρομή βλέπουμε την κοιλάδα ανάμεσα στα βουνά και ξεχωρίζουμε τους ανεμόμυλους, για τους οποίους το Οροπέδιο Λασιθίου είναι γνωστό και ως «το αρχαιότερο αιολικό πάρκου του κόσμου».

Η ταινία ξεκινά με πλάνα από αυτοκίνητο, σε μια κατάφυτη περιοχή, κυκλωμένη από ορεινούς όγκους. Στάση του κινηματογραφιστή για εφοδιασμό καυσίμων, ένας ηλικιωμένος άντρας με μπαστούνι, μία γαλάζια ταμπέλα με τόξο που κατευθύνει στο «ΛΑΣΗΘΙ» (παλιότερη γραφή).

Η υπέροχη διαδρομή συνεχίζεται, αρχίζει να διακρίνεται η κοιλάδα ανάμεσα στα βουνά, πλησιάζοντας την εικόνα με zoom in ξεχωρίζουμε τους ανεμόμυλους, για τους οποίους το Οροπέδιο Λασιθίου είναι γνωστό και ως «το αρχαιότερο αιολικό πάρκου του κόσμου».

Στη συνέχεια φτάνουμε σ’ ένα χωριό, τρεις γυναίκες μαυροντυμένες και μαντηλοφορούσες, άντρες κάθονται έξω από ένα καφενείο.

Η συνοδός του κινηματογραφιστή αλατίζει το φαγητό τους, η ώρα του γεύματος έφτασε, ένα τελευταίο μαγευτικό πανοραμικό πλάνο του Οροπεδίου.

  Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1001

  Εγγραφείτε στο κανάλι στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί