Πρωτοχρονιάτικο σκηνικό δυστοπίας με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους

Σκηνικό δυστοπίας θα χαρακτηρίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2020, με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού να δίνει τον τόνο της απομόνωσης και της αστυνομοκρατίας, στην κάποτε πιο λαμπερή ημέρα του χρόνου.

Δείτε ακόμη: Ο “καουμπόη” του Μητσοτάκη απειλεί και προκαλεί την κοινωνία (βίντεο)

Η εφαρμογή των μέτρων του lockdown, θα γίνει με πρωτοφανή κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, με αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων ακόμα και με παρακολούθηση των social media.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει θα επιστρατευθούν drone και εισαγγελείς ενώ θα παρακολουθούνται ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την περίπτωση που κάποιοι θελήσουν να οργανώσουν πάρτι παραβιάζοντας τα απαγορευτικά μέτρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη, έχουν μπει στο στόχαστρο βίλες που νοικιάζονται μέσω AirBnb υπό το φόβο της διοργάνωσης ρεβεγιόν με πάνω από εννέα άτομα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις 10 το βράδυ, η ζωή στον έξω κόσμο σταματά να κινείται μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο με 5.000 αστυνομικούς που μόλις αρχίσει η απαγόρευση κυκλοφορίας θα απλωθούν στις πόλεις για να κάνουν ελέγχους σε ότι κινείται.
Από το μέτρο της απαγόρευσης εξαιρούνται όσοι θα πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας, εργασίας ή για βόλτα με το κατοικίδιό τους σε μικρή απόσταση.

Μπλόκο στα ΜΜΜ

Στο πνεύμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τα ΜΜΜ που θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10 το βράδυ λεωφορεία και τρόλεϊ και από τις 11 το βράδυ μετρό και τραμ.
Εξαίρεση τα ταξί που δεν θα έχουν περιορισμό στους επιβάτες.

Το τραπέζι του ρεβεγιόν

Ισχύει ο αυστηρός περιορισμός των εννέα ατόμων από δυο οικογένειες και μάλιστα με την προτροπή των επιστημόνων εάν δεν μπορεί να αποφευχθεί ούτε αυτός ο αριθμός, να είναι τα ίδια πρόσωπα με τα οποία κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι τα Χριστούγεννα.

Το sms του ρεβεγιόν

Όσοι πάνε σε οικογενειακά ή φιλικά σπίτια για το ρεβεγιόν θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με τον κωδικό «6».

Η αποστολή του μηνύματος είναι υποχρεωτική και για την μετάβαση και για την αποχώρηση πριν από τις 10 το βράδυ.

Όσοι δεν προλάβουν θα πρέπει να διανυκτερεύσουν στο σπίτι που έκαναν ρεβεγιόν και να στείλουν μήνυμα για την επιστροφή τους μετά τις 5 τα ξημερώματα.
Καλή Πρωτοχρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί