Απαιτείται συνεργασία όλων για τη μείωση των απορριμμάτων στις θάλασσες της Κρήτης

Σε συνάντηση εργασίας – τηλεδιάσκεψη – στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CAPonLITTER που χρηματοδοτείται από το Interreg Europe ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Θεμάτων τόνισε: «Η συνεργασία όλων: Περιφέρειας, Δήμων, Ξενοδοχείων, Επιχειρήσεων, εργαζομένων και επισκεπτών των ακτών είναι απαραίτητη προκειμένου αφενός να μειωθούν τα απορρίμματα στις ακτές και αφετέρου να επιτευχθεί καλύτερη συλλογή τους, ώστε οι ακτές και οι θάλασσες να είναι καθαρές και να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Κρήτης».

Το έργο  CAPonLITTER έχει ως αντικείμενο την Κεφαλαιοποίηση των καλών παράκτιων πρακτικών και τη βελτίωση των πολιτικών για τον μετριασμό των απορριμμάτων στη θάλασσα, με απώτερο σκοπό την πρόληψη για μείωση των απορριμμάτων στη θάλασσα, ακολουθώντας τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Στρατηγικών. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων και τη διερεύνηση πιθανών τρόπων και προσεγγίσεων για τη μείωση της κατανάλωσης και τη βελτίωση της συλλογής των θαλάσσιων απορριμμάτων που προκύπτουν στις παράκτιες περιοχές από ψυχαγωγικές δραστηριότητες ή από εγκαταστάσεις κοντά σε αυτές τις περιοχές πρόκειται να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Ιανουάριο με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων.

Στη συνάντηση μετείχαν η συντονίστρια του έργου και Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Η. Ελένη Τζαγκαράκη,  οι εξωτερικοί συνεργάτες Βασίλης Ζησιμόπουλος μηχανικός, Μιχάλης Χαλκιαδάκης οικονομολόγος, ο Νικόλαος Χαλκιάς εκπρόσωπος της εταιρείας υλοποίησης του έργου καθώς και οι Ε. Καργάκη, Μ. Αποστολάκη και Χ. Τσιρίτα από την Ομάδα Έργου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί